Читај ми!

Радници "Јумка" одблокирали ауто-пут

Око 650 радника памучног комбината "Јумко" обуставило је данас блокаду ауто-пута Ниш-Скопље код Врања, који је од 12.30 часова поново проходан за саобраћај.

Председник Самосталног синдиката у компанији "Јумко" Слађан Митић изјавио је за агенцију Бета да током блокаде која је трајала више од три сата није било инцидената, а да су се радници сами повукли и наставили протест у Управној згради "Јумка" у Врању, јавља Бета.

"Блокада аутопута је била активност да скренемо пажњу људи који не желе са нама да сарађују и да их активирамо. Нико нам се није обратио, али смо одлучили да протест наставимо у Управној згради", казао је Митић.

Захтев штрајкача који су јутрос блокирали аутопут код Врања био је да им се поводом решавања нагомиланих проблема у тој компанији обрате министар привреде Душан Вујовић или премијер Александар Вучић.

Штрајк у "Јумку", који траје од јануара, организовали су Самостални синдикат и Асоцијација слободних и независних синдиката (АСНС) у тој компанији.

У "Јумку", који је у реструктурирању, држава има 60 одсто власништва, а то предузеће запошљава око 1.700 радника.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи