Читај ми!

Вучић: Слушајте савете спасилаца!

Премијер и шеф Штаба за ванредне ситуације Александар Вучић апелује на грађане да не излазе из кућа без преке потребе и да поштују савете спасилаца.

Премијер је апеловао да грађани не изводе децу и да никога не излажу ризику, и, што је много важније, да поштују упутства надлежних и слушају спасиоце на терену и поступају по њиховим упутствима, јер је, како је рекао, једино тако могуће спасити животе.

"То је и најбитније, па стога молим и представнике медија да апелују на грађане, јер ово што нас је задесило највећа је катастрофа изазвана воденом стихијом која је Србију икада задесила", рекао је Вучић на седници Штаба за ванредне ситуације.

Наложио је да се искористе сви капацитети надлежних органа: "Сви на терен, да помогнемо народу", рекао је Вучић.

Премијер је подсетио да су током прошле ноћи изгубљена два живота, јер грађани нису слушали упозорења и упутства спасилаца и поновио да "ништа није вредније од живота, имовину ћете поново стећи".

Вучић је рекао да је држава учинила све што је могла да помогне у санацији највеће катастрофе која је икада задесила Србију.

Премијер је апеловао на представника РТС-а, који је члан Штаба, и све медије да замоле људе да слушају надлежне државне органе да нам се, како је рекао, не догоди да као ноћас у Обреновцу имамо проблеме, па су надлежни морали да примењују силу како би спасили животе људи.

"Живот људи је најважнији, бесмислено је да када му је први спрат потопљен остане на другом спрату и да чува телевизор", рекао је Вучић.

Посебно је честитао припадницима МУП-а и Жандармерије за уложене напоре и додао да је, упркос томе, дошло до губитка два живота само зато што нису поштоване наредбе надлежних органа: "Не можете да победите природу, треба да се понашате у складу са наредбом."

Породицама погинулих изразио је саучешће и још једном замолио да људи слушају наређења надлежних, и да је важније сачувати животе људи него спасавати стоку.

Вучић каже да зна шта грађанима то значи, али је позвао и на разумевање да тиме угрожавају живот припадника спасилачких служби.

Премијер је наложио да се све инжењеријске јединице концентришу на Гроцку и Обреновац, а да се војска ангажује у Мачванском, Колубарском и Моравичком округу.

Министар здравља Златибор Лончар најавио је да ће у најугроженије градове бити послате специјалистичке екипе које могу да обављају и хируршке захвате.

На седници која је протекла у радној атмосфери и на којој је свако од чланова Штаба известио о стању у свом сектору, а посебно о потребама и даљим корацима, премијер је на самом почетку оштро замерио директору "Путева Србије" Зорану Дробњаку што касни на састанак, запитавши га да ли је имао нека важнија посла.

Такође, био је изненађен због одсуства директора Републичког хидрометеоролошког завода, чији га је заменик обавестио да је директор у иностранству. А на опаску да је тамо на састанку регионалних директора, Вучић је само одмахнуо руком.

Премијер је током седнице од свих чланова Штаба захтевао да искључе мобилне телефоне.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи