Читај ми!

Радници ФАС-а пуштени из болнице

Петоро радника компаније "Фијат аутомобили Србија", који су због тровања храном примљени у четвртак на Клинику за инфективне болести у Крагујевцу, отпуштени су данас из те здравствене установе.

Директорка Клинике за инфективне болести крагујевачког Клиничког центра Олгица Гајовић рекла је агенцији Бета да су хоспитализовани радници изашли из болнице излечени.

"Због тровања храном од јуче по подне је прегледано око 40 радника, а од јутрос се јавило још неколико радника са благим симптомима тровања ", рекла је Гајовићева.

Она је додала да се ради о лакшем облику тровања храном које је изазвала бактерија стафилококус ауреус и да су сви радници који су затражили лекарску помоћ, јели шпагете са месом.

"Радници који су прегледани осећали су мучнину и малаксалост, праћену повраћањем и ретком и учесталом столицом. О случају тровања обавештене су надлежне епидемиолошке и санитарне службе", казала је Гајовићева.

Фабрички ресторан ФАС-а у Крагујевцу храном снабдева спољни добављач, саопштила је та компанија. 

Како је јуче изјавила дежурни лекар Инфективне клинике Љиљана Нешић сви радници су рекли да су јели шпагете са млевеним месом, као и да су имали учестала повраћања и столице, да су били дехидрирани.

Директор Института за јавно здравље у Крагујевцу Драга Васиљевић је изјавио да је та здравствена установа укључена у утврђивање узрока тровања радника храном.

"Епидемиолози су од јутрос у ФАС-у и на Инфективној клиници", рекао је Васиљевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи