Инфостан, репрограм за дужнике

Становници Београда који нису измирили све обавезе за комуналне услуге моћи ће до краја септембра да закључе уговор о репрограму дуга. Постоји могућност и да редовне платише добију попуст, саопштила градска управа.

Одлуком града, сви који дугују "Инфостану" закључно са 31. мартом 2014. моћи ће од 1. јуна до 31. септембра 2014. да закључе уговор о репрограму дугова.

Како се додаје, репрограмом су обухваћени дужници по правоснажним решењима, решењима о извршењу, они који дугују више од шест месеци, а нису утужени и дужници који су потписали уговор о признању дуга и плаћању на рате.

Репрограм дуга обухвата главницу, трошкове обрачуна камате, судске и трошкове приватних извршитеља, који су плаћени до тог тренутка.

Обрачун камате мирује током примене репрограма, а уговором о признању дуга предвиђено је и плаћање текућих обавеза.

За утврђени износ дуга понуђена је могућност плаћања на рате, без грејс периода и уз отпуст дела дуга у зависности од броја рата - за промптно плаћање 15 одсто, 12 одсто на три рате, десет одсто на шест рата, пет одсто на 12 рата и без могућности за отупуст дуга за више од 12 рата.

За измирење дуга већег од 200.000 динара понуђена је могућност отплате до 60 рата.

Када је реч о редовним платишама, градска управа је препоручила јавним предузећима додатне стимулативне мере.

На тај начин би, поред досадашњег попуста од пет одсто, за редовно плаћање у наредних шест месеци био одобрен још један одсто попуста од седмог месеца, па би тако попуст износио шест одсто.

За редовно плаћање у наредних 12 месеци, од тринаестог месеца, одобравао би се још један одсто попуста, чиме би се укупан износ попуста за редовне платише попео на седам одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи