Бранкица Станковић међу 100 хероја информисања

Новинарка телевизије Б92 Бранкица Станковић налази се на листи 100 хероја информисања, коју је објавила међународна организација "Репортери без граница".

Међународна организација "Репортери без граница" објавила је поводом 3. маја, Дана слободе медија, листу 100 хероја информисања, преноси Бета.

Како је саопштено,  Бранкица Станковић је на листи која је по први пут сачињена, уврштена међу 100 хероја широм света који су кроз свој рад показали храброст у промовисању слободе говора, мишљења и изражавања.

"Они служе за пример јер су ставили своје идеале у службу општег добра. Хероји информисања су извор инспирације за све људе широм света који теже слободи. Без њихове опредељености и одлучности оних који су слични њима једноставно би било немогуће да се досегну већи нивои слободе", наводи се у саопштењу.

На листи се налазе и Џулијан Асанж, оснивач Викиликса као и Глен Гринвалд, новинар који је радио за Гардијан и који је помогао да Едвард Сноуден обелодани тајне податке о масовном прислушкивању и електронском надзору који су користиле британске и америчке тајне службе.

Листа обухвата 100 мушкараца и жена, новинара и блогера узраста од 25 до 75 година из 65 земаља света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи