Читај ми!

Утврђује се узрок исклизнућа вагона код Прибоја

Комисија "Железница Србије" утврдила да искакање вагона из шина на прузи Београд-Бар код Прибоја није проузроковала претовареност вагона и прекорачење брзине воза, рекао генерални директор "Железница Србије" Драгољуб Симоновић.

Генерални директор Железница Србије Драгољуб Симоновић рекао је да се прави узрок несреће још увек утврђује, преноси Бета.

"Данас ћу имати први званични састанак са комисијом за вештачење. Дошли смо до одређених сазнања, али она још нису потврђена", рекао је Симоновић новинарима у Панчеву приликом обиласка радова на прузи Беогда - Панчево, која се модернизује из руског кредита.

Симоновић је додао да се тренутно испитује да ли је дошло до наглог кочења воза, наводећи да је на превртање вагона вероватно утицало више фактора.

"После завршених анализа знаће се врло брзо да ли је у питању била техничка мана, јер пре тога не би хтели да оптужимо било кога", рекао је директор "Железница Србије".

Саобраћај на прузи Београд-Бар био је у прекиду од 27. до 29. априла, јер су код железничког надвожњака, између станица Штрпци и Прибој, исклизнула три вагона из теретног воза који је из Војводине за Црну Гору превозио житарице.

Како јавља Танјуг, данас почиње извлачење два теретна вагона која су слетала са железничког моста у Рабреновцу код Прибоја.

Један је у Рабреновачкој реци, а други у дворишту Милисава Ракића, где је уништио помоћне објекте, усмртио 11 коза и пет свиња, власништво овог пензионера који је радио у "Железницама Србије".

Како је речено у железничкој станици Прибој, уклањање потпуно уништених вагона и пшенице коју су превозили, иако је највећи део Рабреновачком реком завршио у Лиму, а остатак чува полиција, обавиће се у току дана.

Очекује се да ова врло компликована операција, према речима чланова стручних људи из "Железница Србије", буде и окончана данас.

Према речима директора ЈКП "Услуга" из Прибоја Жељка Јечменице, тек након данашњег уклањања вагона почеће се са поправком хаварисане водоводне мреже на коју су вагони пали.

Из те водоводне мреже водом за пиће се снабдевају домаћинстава у приградском насељу Рабреновац. Како каже Јечменица, тренутно је без воде око 30 потрошача, јер се већ интервенисало.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи