Читај ми!

Делили помоћ себи уместо угроженима

Службеници Центра за социјални рад у Босилеграду делили помоћ себи, уместо угроженима

Полиција је поднела пријаве против директора Центра за социјални рад у Босилеграду Петра Митрева и још пет особа због злоупотребе службеног положаја. Сумњиче се да су уместо угроженима, себи делили помоћ. Терете се да су проневерили 980.000 динара.

У руинираној кући живи сам Манолча Лазаров. Примао је раније, до пре годину дана, једнократну помоћ од две до три хиљаде динара. Радио је приватно, грађевинске, физичке послове, сада са сломљеним куком не може да ради.

"Дао сам имање под хипотеку и давали су ми паре, сада су ми то прекинули јер кажу да сам способан за рад", рекао је Манолча Лазаров.

У Босилеграду сваки десети становник прима неки вид једнократне помоћи, сиромашни, болесни за лекове, студенти и ученици за школовање, родитељи за новорођенчад. Да ли су проневерене општинске или републичке паре још увек није познато, локалну самоуправу је баш сад већ приведени директор Центра обавестио да је приликом састављања годишњег извештаја уочио неправилности.

"Да победе закон и правда, изненађени смо, пустимо да држава поради на томе и да се кривци казне", кже Владимир Захаријев, председник општине.

Директору Центра са социјални рад Петру М. одређен је притвор од 30 дана, два корисника и две приправнице пуштени су да се бране са слободе, а једна особа је у бекству.

Запослени у Центру долазе на посао, али без икаквих ингеренција јер је само приведени директор био овлашћено лице.

"Центар за социјални рад не може да функционише јер је једино он имао депонован потпис, требало би да се нешто уради", рекао је Драган Раденков, социјални радник у Центру за социјални рад.

Током прошле године наплаћено је више налога, на име једнократне помоћи, али тај новац није стигао до корисника. Нико од евентуално оштећених није се обраћао, ни пријављивао проблем локалној самоуправи.

Прошле године општина је за једнократну помоћ одвојила 13 милиона динара из буџета, план за ову годину је 29 милиона динара.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи