Читај ми!

Комеморација поводом смрти Кркобабића

Чланови техничке Владе Србије и народни посланици опростили су се на комеморативном скупу у Скупштини Србије од недавно преминулог потпредседника владе и министра рада, запошљавања и социјалне политике Јована Кркобабића.

Премијер у техничкој влади и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић констатовао је у некрологу да је Србија изгубила великог борца за идеју левице и социјалне правде и човека који се годинама старао о незаштићенима и маргинализованима.

Дачић је рекао да се Србија опрашта од човека од којег су многи политичари, његови сарадници и пријатељи, учили да су искреност и скромност трајне вредности у животу и политици.

Кркобабић је, према Дачићевим речима, у сваки посао који је радио уносио неуобичајено велику озбиљност за ове просторе, и данас му припадају велике заслуге за очување социјалног статуса и достојанства пензионера, избеглица и социјално угрожених.

"Имао сам прилике да са њим свакодневно сарађујем откада смо направили коалицију СПС-ПУПС-ЈС. Био је човек са којим сте знали да се договор постиже давањем речи, знали смо да размењујемо аргументе, понекад се нисмо у свему слагали али увек смо успевали да пронађемо заједнички интерес а то је рад на унапређењу Србије", рекао је Дачић.

Јованов син, Милан Кркобабић, захвалио је присутнима што су дошли да одају пошту његовом оцу, констатујући да је на политичкој сцени Србије било много оних који су га волели и поштовали, али и оних који га нису волели.

"Једно је сигурно, у то сам убеђен, да није било неодлучних и равнодушних, а то је кључ и бит сваког живљења", рекао је Милан Кркобабић.

Потпредседник ПУПС-а Борисав Ковачевић је поздрављајући се од свог страначког колеге и пријатеља рекао да људи попут Јована Кркобабића никада не умиру јер иза њих, као путоказ живима, остају дела.

Комеморативном скупу је присуствовала већина министара техничке владе и велики број посланика, а сахрана ће, како је најављено, бити обављена у кругу породице.

У холу Скупштине Србије отворена је Књига жалости поводом смрти Јована Кркобабића.

Партија уједињених пензионера Србије организовала је комеморатнивни скуп поводом смрти Јована Кркобића у Центру "Сава". На комеморацији је указано да се Кркобабић деценијама борио за права пензионера у Србији и очување њиховог социјалног статруса и друштвеног положаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи