Читај ми!

Мање интересовање за пролећна путовања

Неповољни календар и мањак новца разлози су зашто се Срби овог пролећа тешко одлучују за путовање. Москва, Санкт Петербург и море најпривлачнији туристима.

Све домаће туристичке агенције ових дана нуде пролећна путовања у европске градове. Аутобуски аранжмани са једним ноћењем у хотелу и две ноћи у аутобусу коштају од 50 до 100 евра. Ту су наравно и они скупљи, авионски аранжмани који коштају неколико стотина евра. Агенти овог пролећа примећују и повећано интересовање домаћих туриста за градове у Русији.

Прошлог се пролећа много путовало. У агенцијама кажу да је то зато што су се ускршњи и првомајски празници приближили, па су многи запослени имали десетак спојених нерадних дана.

"Ова година је мало слабија, али се надамо да ће ових дана кренути боља продаја аранжмана јер се наши људи често одлучују за пут у последњем тренутку", каже Надица Марђоновић из агенције "Сабра".

Осим неповољнијег календара, разлог мањем броју продатих аранжмана је и све мање пара с којима располажу породице, па нечега сви морају да се одрекну.

"Одричем се зимовања, али волим у пролеће да путујем. Увек постоје неке варијанте на одложено плаћање, па се тако некако снађем", каже туриста Драган Бабић.

Наши туристи током пролећа најрадије путују у престонице околних земаља, али и даље.

"Рим је интересантан, интересантна је Барселона, а све је интересантнија и Русија, па су тако Москва и Санкт Петербург овог пролећа у фокусу интересовања", наводи Душан Анастасов из "Биг Блу-а".

Осим тога, агенти овог пролећа запажају још једну промену укуса туриста. Наиме, наши су људи раније на море путовали само лети, а сада све чешће и током пролећа, иако још није почела купалишна сезона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи