Читај ми!

Божовић: Србија опредељена за мировне мисије

Србија чврсто опредељена за учествовање у полицијским и војним мировним мисијама, изајвио у Ослу државни секретар МУП-а Србије Владимир Божовић. Србија непрекидно чини напор на повећању учешћа у мултинационалним операцијама, навео је Божовић.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Владимир Божовић истакао је на међународној конференцији Уједињених нација "Изградња и развијање полицијских капацитета у мировним мисијама" у Ослу да је Србија чврсто опредељена за учествовање у полицијским и војним мировним мисијама.

Како се наводи у саопштењу МУП-а Србије Божовић, који борави у дводневној радној посети Норвешкој, указао је на значај учешћа полицијских службеника Министарства унутрашњих послова и припадника Војске Србије у мировним мисијама УН, истакавши да опредељеност Србије за учествовање у мировним мисијама доказује и досадашње ангажовање српске полиције у мировим операцијама у Либерији, на Хаитију и на Кипру.

"Србија непрекидно чини напор на повећању учешћа у мултинационалним операцијама. Томе у прилог иде и чињеница да је само у 2013. у операцијама ангажован број припадника Војске Србије који је готово једнак укупном броју ангажованих припадника Војске Србије у протеклих једанаест година", навео је Божовић.

Према његовим речима, годишњим планом употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2014. планирано је упућивање до 500 припадника Војске Србије на 284 позиције у мултинационалним операцијама УН и ЕУ.

Божовић је у обраћању, пред више од 100 учесника из педесетак различитих земаља са свих континената, поновио значај борбе против корупције и криминала.

Државни секретар је најавио суштинску реформу Министарства унутрашњих послова кроз измену Закона о полицији, акта о систематизацији радних места и на активностима новооснованог Криминалистичко полицијског Универзитета.

Према његовим речима, деловање, знање и способност кандидата биће мерило заснивања радног одоса и напредовање у полицији, кроз јаван и свима доступан процес.

Божовић се у Норвешкој састао са помоћником Генералног секретара УН за мировне операције Дмитром Титовим, као и директором Норвешког института за међународне послове Седриком де Конингом, Аником Хилдинг из Шведске агенције за мир, безбедност и развој, Николасом Сејмором из Међународне транспаретности и Лауреном Парнелом из Стејт дипартмента.

Како се наводи у саопштењу МУП-а они су били нарочито заинтересовани за део говора који се односио на формирању антикорупцијске коалиције и свести на нивоу целог друштва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи