Читај ми!

Програм универзитетске радне праксе

Студентима завршних година министарка Зорана Михајловић упутила позив за учешће у програму радне праксе. Стручна пракса обезбеђена у ЕПС-у, Србијагасу, Ресавици, Транснафти, Заводу за заштиту природе и Агенцији за јонизујућа зраћења и Агенцији за животну средину.

Министарка енергетике и заштите животне средине Зорана Михајловић упутила је јавни позив за учешће у програму универзитетске радне праксе, чиме ће студентима завршних година и апсолвентима бити омогућено да стекну практична знања радом у јавним предузећима и установама.

Јавни позив ће трајати до 4. априла, а око две стотине изабраних студената, биће на пракси од маја до краја августа, додала је министарка.

Споразум је потписан са пет Универзитета у Србији: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац и Нови Пазар.

Стручна пракса ће моћи да се обавља у ЕПС-у, Србијагасу, Ресавици, Транснафти, Заводу за заштиту природе и Агенцији за јонизујућа зраћења и Агенцији за животну средину.

Михајловићева је на конференцији за новинаре у Влади Србије, рекла да је у Србији 30 одсто младих незапослено и да министарство не може да их запосли, али може да им омогући да обављају стручну праксу.

Михајловићева се заложила и за формирање фондова за младе у јавним предузећима и напоменула да је Министарство још пре годину дана започело разговоре о програму праксе са ректорима универзитета.

"Врло је значајно да млади људи који заврше факултете знају шта их у реалном животу чека", истакла је она.

Закључила је да ће простора бити за студенте, али да ће само од њих зависити ко би могао да остане да ради у јавним предузећима у којима ће обављати праксу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи