Додељен 21 школски аутобус

Школама у Србији додељен 21 аутобус, купљен из кредита Европске банке. Набавка нових школских аутобуса не представља потрошњу, већ улагање у образовање као темељ друштва, рекао министар Томислав Јовановић, додељујући кључеве возила.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Томислав Јовановић доделио је данас кључеве школских аутобуса представницима 21 општине из целе Србије.

Јовановић је током церемоније доделе кључева на платоу испред Палате Србија рекао да је циљ те акције "подизање нивоа образовног процеса у Србији кроз стварање квалитетнијих и безбеднијих услова путовања ђака до школе".

"Набавка нових школских аутобуса, коју смо помоћу кредита Европске банке започели 2012. године, не представља потрошњу, већ улагање у образовање као темељ друштва", казао је Јовановић.

Министар је додао да је у оквиру даљег унапређења образовног система у Србији планирано побољшање стручних квалификација наставника кроз семинарску наставу, као и "растерећење наставног градива, што ће омогућити ђацима да усвајају мање чињеница које ће имати већу примену".

Кључеви нових школских аутобуса додељени су представницима општина Апатин, Сурдулица, Осечина, Рача, Ивањица, Кучево, Брус, Прокупље, Беочин, Владичин Хан, Бојник, Нови Пазар, Бела Паланка, Јагодина, Лесковац, Ваљево, Бор, Краљево, Параћин, и Обреновац, док је београдској општини Вождовац намењен специјализован аутобус за потребе ђака с посебним потребама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи