Читај ми!

Пет година чекају на изградњу зграде

Прошло је пет година од рушења четвороспратнице у центру Северне Митровице, када је 36 породица остало без крова над главом. Станари поновили захтев општинским властима да им изграде нову зграду. Градоначелник Горан Ракић каже да ће веома брзо покренути процедуру за решавање овог проблема.

Станари четвороспратнице у Косовској Митровици, која се урушила пре тачно пет година, поновили су захтев општинским властима да им изграде нову зграду.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић, који би наредних дана требало да званично преузме дужност, рекао је Танјугу да ће веома брзо покренути процедуру за решавање овог проблема.

Један од станара који је живео у згради "Синдиката" која се срушила 4. марта 2009. године Томислав Вучковић рекао је новинарима да сваке године станари овај дан обележавају као други рођендан, свесни да су те ноћи могли да страдају.

"Пет година, током којих се променило скоро исто толико општинских власти, живели смо у нади да ће зграда бити изграђена али ништа. Не знам разлог, на месту зграде створена је депонија. Сваке године једно те исто, онај ко дође на власт каже пустите нас док преузмемо власт, ми ћемо изградити зграду", каже Вучковић.

Вучковић је подсетио да је овде живело 36 породица, које су биле принуђене да живе у згради која је била веома стара али на веома атрактивној локацији у центру Северне Митровице због чега, како каже, неко и одбија свих ових година да им изгради зграду.

Председница Скупштине општине Северна Митровица Ксенија Божовић рекла је да људи још увек, након тачно пет година, чекају да се предузму конкретни кораци у правцу решавања њиховог проблема.

"Ја се надам да ће након ступања на функцију градоначелник Митровице Горан Ракић овај проблем размотрити и кренути са решавањем ситуације. У сваком случају имаће моју максималну подршку као председнице Скупштине општине Северна Митровица", рекла је Божовић.

Приликом урушавања четвороспратнице три особе су биле повређене, међу којима и Радунка Милићевић. Она подсећа да је те ноћи пет сати била под рушевинама и каже да је срећа што су успели да је извуку.

"Болесна сам, због последица од те ноћи оперисано ми је срце а нико нам не излази у сусрет. Имамо само обећања али од њих немамо ништа", истиче Радунка Милићевић.

Друга станарка, Драгица Церовић каже да ових пет година живи као у гету подсећајући да су ушли привремено у зграду у Бошњачкој махали, у нади да ће изградња њихове зграде почети брзо.

"Остали смо ни на небу ни на земљи, надамо се да ће ново руководство на челу са господином Ракићем решити наш проблем и да ће им то бити приоритет, јер све друго може да чека", поручује Церовић.

Неки станари су након што им се срушила зграда насилно ушли у зграду која је изграђена средствима Министарства за рад и социјалну политику, што је донекле искомпликовало решавање њиховог стамбеног питања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи