Весић: Први станари у насељу код Овче 2015.

Припремни радови израде насипа, који су почели 7. фебруара трајаће до априла, након чега је предвиђено да се на Овчанском путу изгради 965 станова, најавио је секретар Привременог органа Београда Горан Весић.

Секретар Привременог органа Београда Горан Весић обишао је локацију надомак Овче где су почели припремни радови за изградњу насеља социјалног становања и најавио усељење првих станара 2015. године.

Весић је новинарима објаснио да су припремни радови израде насипа, који су почели седмог фебруара, трајати до априла, након чега је предвиђено да се на тој локацији, на Овчанском путу надомак Овче, изгради 965 станова од чега 235 за избегле особе, 185 за Фонд солидарности и 565 социјално непрофитних станова.

Он је додао да је прву фазу израде насипа финансирао град Београд из буџета Агенције за инвестиције и становање, а изградњу прве зграде Комесаријат за избеглице са донацијом од око пет милиона евра које је добила из европских фондова.

"Прво ће се градити станови за избеглице, јер је то прва донација, и на тај начин ће за неке од њих бити решен проблем који траје деценијама", рекао је Весић и додао да се прва зграда и усељавање првих станара очекује 2015.

Према његовим речима почеле су и припреме за пројектовање школе и вртића, да би се избегла ситуација да дође до недостатка пратећих објеката када се уселе станари.

"Као град Београд радимо и колектор, јер је ово велико насеље и не желимо да нам се догоде грешке као што се десило у насељу у Војводе Степе, где није решен проблем канализације, па сада морамо да га решавамо", рекао је Весић.

Он је додао и да се водило рачуна да се насеље изгради на термалним водама, које ће се користити за догревање и "чиме ће потрошња струје бити минимална".

"Ово насеље промениће изглед овог краја. Када направите насеље од скоро 1.000 станова подићи ће се вредност земље, доћи ће и други садржаји и то је пут којим Београд треба да се креће, односно да се шири у зоне у које се до сада није ширио", закључио је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи