Читај ми!

Ускоро без листе чекања за магнетну резонанцу

Проблем са листама чекања за магнетну резонанцу у КЦС-у требало би да буде решен у наредних месец и по дана, најавио помоћник директора ове установе Златибор Лончар. Пацијенти ће, осим у Центру за магнетну резонанцу КЦС-а, на снимање ићи и у Железнички дом здравља, као и на Прву хируршку клинику.

Помоћник директора Клиничког центра Србије Златибор Лончар најавио је да би проблем са листама чекања за магнетну резонанцу у овој установи требало да буде решен у наредних месец и по дана.

Лончар је Танјугу рекао да је направљена прерасподела заказаних пацијената и да ће се, осим у Центру за магнетну резонанцу КЦС-а, на магнетну резонанцу ићи и у Железнички дом здравља, али и на Прву хируршку клинику која је недавно добила тај апарат.

"Проблем са листама чекања за магнетну резонанцу имамо већ дуже време и покушавамо да га решимо. Сада се за магнетну резонанцу заказује за јул. Да бисмо проблем превазишли прво смо се договорили са Републичким фондом за здравствено осигурање како би препознао наш проблем и помогао нам у решавању", нагласио је Лончар.

Након што је постигнут договор са РФЗО да финансијски прате повећање броја пацијената, према његовим речима, договорили су се са Железничким домом здравља да код њих један број пацијената уради магнетну резонанцу, док ће један број то радити на Првој хируршкој клиници.

Лончар објашњава да се пацијенти којима је преглед заказан, позивају како би раније дошли на тај преглед и додаје да нема бојазни да ће на другом месту добити лошију услугу, мање квалитетан опис, јер ће прегледе обављати исти тим људи.

"Апсолутно стојимо иза тога да ће услуга бити иста. Направљене су такве екипе, такав распоред и наши људи ће помагати у Железничкој болници, тако да ће пацијенти имати исти квалитет услуге као да су магнетну резонанцу радили у Клиничком центру Србије", објашњава Лончар.

Каже да би листе чекања оваквом организацијом посла нестале за месец и по дана и да је чекање од неколико месеци било обесхрабрујуће за пацијенте којима је снимање било ургентно, а нису имали новца да то ураде приватно.

"Нестаће листе чекања за такве пацијенте. Ту не рачунамо оне који су оперисани и који после операције дођу да закажу магнетну резонанцу. Они не могу да је раде наредних месец-два, таквих пацијената ће бити", закључио је Лончар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару