Ракић: Донација за Дом здравља у Митровици

Локална самоуправа донела одлуку о донацији једне стоматолошке столице, ЕКГ апарата и возила хитне помоћи за Дом здравља у Косовској Митровици, рекао је кадидат Грађанске иницијативе "Српска" за градоначелника Косовске Митровице Горан Ракић. Најавио је и да неће бити отпуштања радника, већ нових запошљавања.

Кандидат Грађанске иницијативе "Српска" за градоначелника Косовске Митровице Горан Ракић рекао да је локална самоуправа донела одлуку о донацији средстава за Дом здравља у Косовској Митровици и да ће помоћ бити уручена наредних дана. Додао је и да неће бити укинуто ниједно радно место, већ ће се отварати нова.

Ракић је обишао Дом здравља у Митровици, а након разговора са директором ове установе др Миљаном Николић и обиласка свих одељења рекао да је локална самоуправа донела одлуку о донацији једне стоматолошке столице, ЕКГ апарата и возила хитне помоћи.

Ова помоћ ће бити уручена наредних дана, рекао је Ракић и најавио да ће ускоро почети реконструкција Дома здравља у Косовској Митровици.

Директор Дома здравља др Миљана Николић рекла је да су новчана средства за помоћ овој установи обезбеђена и да одређене законске процедуре захтевају период чекања али да ће све то за врло кратко време бити реализовано.

Докторка Николић је истакла да је држава Србија обезбедила да се есенцијални лекови више не задржавају на административним прелазима већ да одмах и без пореза буду пропуштени ка здравственим установама секундарног нивоа односно Здравственом центру.

Ракић је након разговора са руководством Здравственог центра обећао да ће дати свој допринос у циљу останка и опстанка на овом простору а и побољшања здравствене неге и заштите грађана, подсетивши да се у овој установи не лече само пацијенти са севера Косова већ и јужно од Ибра.  

Ракић је пренео став са јучерашњег састанка у Влади Србије са првим потпредседником Владе Србије Александром Вучићем и министром без портфеља задуженим за Косово и Метохију Александром Вулином да неће бити укинуто ниједно радно место већ ће, напротив, бити нових упошљавања.

Додао је да ће општина Косовска Митровица сутра донети одлуку о пријему 15 нових приправника и да ће се са том праксом наставити.

Он је још једном позвао грађане да изађу на изборе у недељу и гласају за листу Српска.

"Позвао бих грађане Косовске Митровице, раднике болнице и Здравственог центра да изађу 23. фебруара на изборе, дају свој глас, гласају за себе, гласају за Српску, гласају за опстанак на простору Косова И Метохије", рекао је Ракић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару