Читај ми!

"Душко Радовић" у септембру почиње са радом

Мало позориште "Душко Радовић", чија је реконструкција у току, од септембра ће поново почети са радом, рекао је Горан Весић, секретар Привременог органа Београда. Весић поручио да ће то тело наставити да улаже у културу града.

Секретар Привременог органа Београда Горан Весић најавио је да ће Мало позориште "Душко Радовић", чија реконструкција је у току, од септембра поново почети са радом.

Весић је, након обиласка радова на реконструкцији дечјег позоришта "Душко Радовић" у Абердаревој улици, рекао да је у позориште уложено 580 милиона динара, а да до јуна очекује употребну дозволу.

"Већ скоро четири године позориште не ради на овој сцени. Оно је направљено 1967. године и у њега је уложено 580 милиона динара", рекао је Весић.

Према његовим речима, није случајно изабрано да баш позориште "Душко Радовић" буде реконструисано, већ за то постоје два разлога, а први је што је то дечје позориште, па сви треба да буду поносни што Град ту улаже.

Други разлог је, додао је Весић, што се позориште зове по Душку Радовићу, који је симбол Београда, па је лепо када се позориште зове по човеку који је обележио град и коме се још нисмо у довољној мери одужили.

Весић је рекао да је идеја да обновљено позориште не буде отворено на "класичан начин", већ да те седмице у септембру буде организована дечја недеља и недеља Душка Радовића.

"У наредном периоду мораћемо да пронађемо начин како да се Душку Радовићу довољно одужимо за све што је урадио за београдски дух и све што је данас Београд. Отварање позоришта неће бити само класичан коктел, већ недеља деце, дечјег позоришта и Душка Радовића", најавио је Весић.

Како је додао, позориште ће бити ново и најмодерније у граду, са великом и малом сценом, најмодернијом сценском техником, потпуно безбедно, са посебним улазом за особе са инвалидитетом...

Привремени орган Београда ће, подвукао је Весић, наставити да улаже у културу јер је сматра веома важном и покушаће да учини нешто са позориштем "Бошко Буха", које је у веома тешком стању, можда обједињавањем више дечјих позоришта у једно на нивоу града.

Весић је рекао и да дечја позоришта нису важна само за културу, већ пре свега за децу и зато Град треба да нађе новац за њих.

Глумац Светислав Гонцић рекао је да је улагање у позориште "Душко Радовић" права стратешка инвестиција, усмерена ка будућности и ка деци, што Београд заслужује.

"Ово је и позив градским властима да се упуте и у позориште 'Бошко Буха' и у сва остала позоришта", рекао је Гонцић и оценио да је позориште "Душко Радовић" увек било отворено у сваком смислу.

Он је подсетио да је позориште почело као луткарско и то 1948. године, а да је "зреле године" дочекало са поносом и именом Душка Радовића.

"Са пуним правом очекују и отворени су за младе глумце, али имају и изузетан глумачки ансамбл", закључио је Гонцић, између осталог, познат и по улогама у дечјим представама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару