Читај ми!

"Шоу свих времена" за Сигурну кућу

Kључеви аутомобила "фијат 500Л" уручени су представницима Сигурне куће синоћ у емисији "Шоу свих времена". То је још један допринос РТС-а борби против насиља у породици. У Сигурној кући тренутно борави 55 жена и деце.

У емисији "Шоу свих времена", синоћ су кључеви аутомобила "фијат 500Л" уручени склоништу за жртве породичног насиља. То је још један допринос РТС-а борби против насиља над женама и децом. Само током прошле године у породичном насиљу настрадало је више од 40 жена.

Кључеви аутомобила дошли су у праве руке, јер жене и деца који бораве у Сигурној кући, због страха од насилника, често не смеју слободно да се крећу ни градом. Сваки одлазак лекару, у школу, на суд, кажу, за њих је ризичан.

"Врло смо поносни што смо ми организација која је добила тај аутомобил, поготово што је то од РТС-а који нам је помогао у изградњи (Сигурне куће). Ово је наставак сарадње која се, надам се, неће на овоме завршити", истиче координаторка сигурних кућа и директорка Саветовалишта за борбу против насиља у породици Весна Станојевић.

Допринос борби против насиља у породици Радио-телевизија Србије дала је и медијском кампањом током 2011. године. Симболично, кључеви треће Сигурне куће, која је сазидана и опремљена за само шест месеци, исте године, предати су на Бадњи дан.

"Тада смо обећали да ћемо наставити кроз наш програм да се бавимо овом тематиком и да ћемо помоћи Сигурној кући. Кроз наш програм, кроз 'Шоу свих времена', указала нам се та прилика и сигурна сам да ће аутомобил који смо поклонили Сигурној кући у многоме олакшати свакодневни живот женама и деци - жртвама породичног насиља", каже Душка Вучинић, шеф Одсека РТС-а за односе са јавношћу

У Сигурној кући тренутно борави 55 жена и деце. Многе од њих, са својим малишанима остају ту и по годину дана, док се не оснаже да се суоче са насилником, реше егзистенцијалне проблеме или док се не окончају дуги судски поступци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару