Читај ми!

Видео-надзором против лопова

Расветљено више тешких крађа у Јагодини. На мети лопова најчешће акумулатори, али и продавнице. Видео-надзор и решетке на излогу као физичка препрека нису довољна сигурност, те власници радњи размишљају о увођењу централног видео-надзора.

Полицијска управа у Јагодини расветлила је више тешких крађа које су се догодиле на територији града. На мети лопова најчешће су акумулатори из путничких и теретних моторних возила, али и продавнице, а краде се роба која може брзо да се прода. Само на јагодинској зеленој пијаци прошле године било је 17 тешких крађа.

Камере видео-надзора снимиле су провалника који ноћу после разбијања излога и петоминутног боравка у радњи износи две торбе напуњене робом. Оштећени власник Небојша Јовановић каже да су лопови све храбрији јер краду упркос томе што их снима камера и што на пијаци постоји и физичко обезбеђење.

"Изненадио сам се јер је радња на врло прометном месту и да се на такав начин дешавају крађе", каже Јовановић.

У полицији кажу да већ при прегледу снимка препознају рад појединих провалника, али су у последње време то углавном особе из других градова које циљано долазе да краду.

Инспектор општег криминала Иван Милошевић каже да је проблем када су у питању малолетне особе.

"Највећи проблем је што су то малолетна лица,према малолетним лицима постоје посебна законска правила у нашем поступку и касније у томе како тужилац наступа", објашњава Милошевић.

Видео-надзор и решетке на излогу као физичка препрека нису довољна сигурност, те власници радњи на јагодинској пијаци размишљају о додатној заштити.

Предлог су упутили пијачној управи.

Власник једне радње Слађан Јанчић предлаже увођење централног надзора. "Наш предлог је да се уведе централни видео-надзор који би лоцирао људе који су дошли с намером да краду", рекао је Јанчић.

Док се провалне крађе процесуирају по службеној дужности за ситне крађе, чији је број такође у порасту, трговци ретко подносе пријаве јер је вредност украдене робе мања од трошкова покретања поступка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару