Вучевић: Спречити насиље у Новом Саду

Тражим од министра унутрашњих послова и начелника Полицијске управе Нови Сад да предузему све мере за спречавање насиља у граду, а уколико то не могу да учине нека поднесу оставку, рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић позвао је одговорне за безбедност у граду да престану да се скривају иза њега и почну да раде на стварању услова за повећање безбедности, а уколико то не могу да учине да поднесу оставке.

Вучевић је на ванредној конференцији за новинаре изразио незадовољство стањем безбедности у граду, додајући да је о томе разговарао и са начелником Полицијске управе Нови Сад Стеваном Крстићем и директором полиције Милорадом Вељовићем.

"Тражим од министра унутрашњих послова и начелника ПУ да предузему све мере за спречавање насиља у граду, а уколико то не могу да учине нека поднесу оставку", рекао је Вучевић.

Он је додао да не бежи од личне одговорности и да никада није изјавио да се не осећа одговорним за безбедност у граду, прецизирајући да је његова одговорност објективна.

Вучевић је нагласио да од одговорних, под којима подразумева све оне којима је основни посао да се баве безбедношћу, тражи да почну да раде и да за то апсолутно имају његову подршку.

"Имају моју апсолутну, и политичку подршку да раде, али нека почну да раде. Не интересују ме никакви статистички подаци. Тражићу да ми се достави извештај о случајевима који су њавише потресли јавност у Новом Саду, шта је по питању тих случајева урађено и колико је починилаца процесуирано", нагласио је он.

Вучевић је посебно нагласио лош утицај одређених политичких странака које, како је рекао, једва чекају да се у Новом Саду деси неки акт насиља па да то прикаче градоначелнику и градској власти.

Он је посебно акцентовао вршњачко насиље у основним и средњим школама и најавио да ће разговарати са ученичким парламентом како би чуо њихово мишљење о тим проблемима.

Према његовим речима, град је покренуо неколико акција по питању сузбијања насиља у школама, али да ту наилази на низ опструкција, између осталог и од стране родитеља.

Говорећи о конкретним инцидентима који су се десили у Новом насељу, Вучевић је рекао да неке анализе говоре да је то највећи део града који нема полицијску станицу и да је и он је лично иницирао обуку око 300 полицајаца који би требало да буду ангажовани у новој полицијској станици у том насељу.

"Само се надам да ће се погранична полиција иселити из зграде у којој се тренутно налази и да се неки бирократа неће правити паметан и створити нам проблем око зграде полицијске станице у Новом насељу, јер се тачно зна ко је њен валсник. Нека се не играју са тим", упозорио је Вучевић.

Он се обратио и медијима, замоливши их да провере све информације па тек онда да их објављују, јер је у неколико наврата, како је казао, јавност непотребно узнемирена објављивањем догађаја који се нису ни десили.

Вучевић је нагласио да се често претерује у извештајима из Новог Сада, наводећи пример јучерашњег стравичног злочина који се десио у неком другом граду у Србији, али да је и поред тога Нови Сад у појединим медијима испливао у први план по питању безбедности.

Начелник ПУ Нови Сад Стеван Крстић рекао је Танјугу да неће да коментарише данашње Вучевићеве критике безбедности у граду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару