Читај ми!

Теретњаци заобилазе забране

Забрана саобраћаја камионима на путу од Београда према мађарској граници стриктно се поштује. Велики број патрола саобраћајне полиције ради даноноћно, али се возачи камиона, у овим тешким условима, сналазе. Многи кршећи правила возе супротним смером и покушавају да заобиђу забране.

Камион који је направио застој код Бачке Тополе, упркос забрани кретања за теретна возила, покушао је да до одредишта стигне локалним путем. У томе није успео, али је блокирао саобраћај и направио нову колону возила. Проверавали смо да ли се возачи камиона придржавају прописаних забрана.

Док је екипа РТС-а проверавала како се поштује забрана саобраћаја, снимљена је колона завејаних аутомобила који су уз полицијску пратњу после три дана прошли левом траком ауто-пута од Хоргоша до Новог Сада.

Док се је једне стране са снегом боре путари, са друге стране десна коловозна трака служи као сервисна и са њоме се може у хитним случајевима интервенисати.

Забрана саобраћаја камионима на путу Е-75 од Београда према мађарској граници стриктно се поштује. Велики број патрола саобраћајне полиције ради даноноћно, али се возачи камиона, у овим тешким условима, сналазе. Многи кршећи правила возе у супротном смером и покушавају да обиђу забране. Кажу да оваква правила важе и у другим држвама.

У "Путевима Србије" кажу да ће, после овогодишњег и прошлогодишњег искуства, забрана саобраћаја за сва возила бити уведена још на почетку временских неприлика.

Зоран Стосиављевић из "Путева Србије" каже да је неопходно на време обуставити саобраћај како би екипе које су на тререну могле успешно да одраде свој део посла, а не да се дешвају застоји.

Од 14 сати за камионе је отворен пут Београд - Нови Сад и Зрењанин - Нови Сад. Међутим, камионџије у транзиту који иду пут Хоргоша одмах су то злоупотребиле и направиле колоне у околини Новог Сада.

"Аплеујемо на све возаче да поступају по важећој саобраћајној сигнализацији нарочито на возаче камиона који морају поштовати све наредбе и комаде саобраћајне полиције јер у противном је немогуће функционисати", рекао је помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић.

Пут Хоргош-Београд још је затворен због високих нанонса на 85. и 71. километру од Новог Сада. Чишћење наноса трајаће целу ноћ, али је због силине ветра, неизвесно када ће пут бити бити проходан.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару