Читај ми!

Ракић: Могуће да цуре информације

Могуће да дође до цурења информација уочи акције, каже начелник Одељења за сузбијање наркотика Драган Ракић за РТС и истиче да је то питање којим се бави Сектор унутрашње контроле. Услед акција полиције нарко-дилери су почели да се комешају, мењају начин деловања, каже Ракић.

Начелник Одељења за сузбијање наркотика Полицијске управе Београд Драган Ракић каже да је могуће да дође до цурења информација уочи акције и истиче да је то питање којим се бави Сектор унутрашње контроле.

Председник Србије Томислав Николић саопштио је да акција "Гром 2" није дала резултате које грађани очекују и оценио да је "очигледно да информације цуре и да неко унапред обавештава шефове нарко-мафије".

"Не могу да коментаришем изјаву председника државе", рекао је Ракић гостујући у Дневнику РТС-а.

"Полиција покушава да одржи у тајности колико год је могуће и време и место дешавања, а посебно лица која ће бити обухваћена акцијом. Постоји могућност да цуре информације, али онда треба да се укључи и Сектор унутрашње контроле који испитује рад полиције, а на полицији да те податке заштити колико год је могуће", каже Ракић.

Говорећи о могућем начину одавања информација, Ракић је рекао да они који учествују у акцији морају дан раније да о томе буду обавештени, те може да се деси да ненамерно одају информацију пријатељима и неко да чује. "То је ствар Сектора унутрашње контроле која треба да се бави тиме", каже Ракић.

Акција "Гром" није акција Одељења за сузбијање наркотика, већ акција Управе криминалистичке полиције управо зато што много више људи треба да се спроведе акција, каже Ракић и напомиње да у акцији помажу и друге јединице, пре свега Жандармерија, ПТЈ, САЈ.

Од почетка децембра, од када траје "Гром", те акције су само један дан, али и свих осталих дана се ради, налази дрога, те акције су "плус" редовном раду, рекао је Ракић.

Од тог тренутка заплењено је 500 запремина дроге, каже Ракић и истиче да су неке од највећих количина килограм кокаина заплењен у Београду и два килограма хероина у Лазаревцу. "У задњим акцијама на неколико места пронађене су веће количине дроге. То су врло добри резултати", истакао је Ракић.

Услед акција полиције нарко-дилери су почели да се комешају, мењају модус операнди, објашњава Ракић. "Нико од тих дилера не држи дрогу у својим становима, већ у изнајмљеним становима који служе само за чување и сакривање дроге", рекао је Ракић.

Дрога је свуда у свету узела маха и то је постао начин живљења младих, упозорава Ракић.

"Пратимо те трендове, људе који се појављују. Некада је било четири или пет дилера, а сада их има на стотине ситних. Хапшења су свакодневна. Прошле године 2.800 заплена дроге било је само у Београду. Тај тренд је да се кријумчаре мање количине. На тај начин штите себе јер су казне мање, а и да би били у мањој штети ако полиција заплени дрогу", рекао је Ракић.

Одељење за сузбијање наркотика има мањак инспектора, само њих 50, а потребно је 200 добро опремљених, каже Ракић и истиче да постоје најаве да ће ситуација бити побољшана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи