Влада финансира цевовод у Ужицу

Изградњу цевовода од Сушичких врела до Ужица финансираћа Влада са 20 милиона динара, а још 10 милиона динара опредељено је за потребе Војске Србије која изводи радове на овој деоници, каже државна секретарка Стана Божовић.

Државна секретарка у Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине Стана Божовић рекла је да ће Влада Србије финансирати са 20 милиона динара изградњу цевовода од Сушичких врела до Ужица, а још 10 милиона динара опредељено је за потребе Војске Србије која изводи радове на овој деоници.

Она је после састанка са руководством града најавила и да ће од сутра у Ужицу заседати координациони тим који је 8. јануара формирала Влада Србије на челу са министром регионалног развоја и локалне самоуправе Игором Мировићм.

"Тим ће бити свакодневно у заседању до 25. јануара, док се не успостави алтернативни систем снабдевања Ужица пијаћом водом са Сушичких врела", рекла је Божовићева.

Она је навела да координациони тим Владе сачињавају представници министарстава одбране, унутрашњих послова, здравља, урбанизма и грађевине, енергетике, развоја и заштите животне средине, водопривреде, шумарства и пољопривреде и Сектора за ванредне ситуације.

"Тим је састављен од стручних и компетентних људи који ће на најбржи могући начин решити проблем са снабдевањем Ужица пијаћом водом. Најважније је да грађани што пре добију здраву воду", рекла је Божовићева.

Она је нагласила да ће питање одговорности за ситуацију са акумулацијом Врутци такође бити покренуто.

"Мора се успоставити систем да би се у Србији већ једном знало ко је крив за одређени проблем. Кривци за ситуацију у Ужицу морају одговарати, како се то више нигде у Србији не би поновило. Грађани не смеју да трпе због нечијих пропуста у раду", нагласила је Божовићева.

Државна секретарка обишла је и брану Врутци где се упознала с атренутном ситуацијом на акумулацији.

"Природа и механичко чишћење језера дали су прве резултате, јер је мање алги у акумулацији. Ипак, проблем се мора систематски решити како се не би поновио", рекла је Божовићева.

Она је навела да је Министарство енергетике већ поднело нека документа Антикорупцијском тиму, у вези са проблемом загађења аклумулације Врутци, који је, по њеним речима, дуготрајан.

Поред државне секретарке Стане Божовић данас је у посети Ужицу био је и потпредседник Извршног одбора СНС-а Александар Јовичић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи