Читај ми!

Без штетних последица по здравље у Ужицу

Здравствени систем одговорио је ванредним околностима у којима се Ужице нашло, изјавила министарка здравља Славица Ђукић Дејановић. Истакла је да штетних последица нема захваљујући поштовању препорука Завода за јавно здравље.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изјавила је да је здравствени систем адекватно одговорио ванредним околностима у којима се Ужице нашло и он потпуно несметано функционише.

Ђукић Дејановићева и државни секретар у Министарству здравља Владимир Ђукић, боравили су у радној посети Ужицу, где су посетили Општу болницу, Дом здравља и Завод за јавно здравље у том граду.

"Институције и грађани поштују препоруке Завода за јавно здравље и штетних последица нема", рекла је министарка.

За снабдевање болнице обезбеђене су цистерне са водом, а од 8. јануара сви пацијенти којима је неопходан хитан оперативни захват преусмеравају се у здравствене центре у Чачку и Краљеву.

Та мера биће на снази док се не заврше микробиолошка испитивања воде, а у болници у Ужицу у сваком тренутку постоје три санитетска возила за превоз пацијената у Чачак и Краљево, док су за најхитније интервенције обезбеђени услови и у ужичкој болници, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Болница има око 350 лежећих пацијената који за пиће користе флаширану воду.

Завод за јавно здравља Ужице свакодневно обавља контролу хигијенске исправности воде у цистернама у оквиру болнице, али и у 26 цистерни распоређених по граду.

Цистерне се пуне водом из извора Поточање, чија се исправност такође свакодневно контролише.

Министарка здравља је са стручњацима из Завода за јавно здравља Ужице разговарала и о начину на који ће се уклањати, складиштити и транспортовати отпад алги из језера, како не би било последица по здравље становништва. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи