Читај ми!

Државни ревизор незадовољан радом судова

Државни ревизор Радослав Сретеновић изјавио је да није задовољан брзином којом судови поступају, јер је ДРИ против одговорних, после завршених ревизија, поднела 493 пријаве, а донето је само 79 правоснажних пресуда.

Генерални државни ревизор Радослав Сретеновић изјавио је да није задовољан брзином рада судова.

"ДРИ је досад против одговорних, после завршених ревизија, поднела 493 пријаве, а донето је 79 правоснажних пресуда. Из тога је сасвим јасно да нисам задовољан брзином којом судови поступају", изјавио је Сретеновић за Вечерње новости.

Он је, међутим, додао да верује да ће на крају сви одговарати у складу са законом.

"Наш примарни циљ није да подносимо пријаве, већ да контролишемо да ли буџетски корисници троше новац пореских обвезника у складу са законом. Затим да изразимо мишљење да ли су финансијски извештаји буџетских корисника и јавних предузећа истинити и да утврдимо да ли су јавна средства употребљена економично, ефикасно и ефективно", истакао је Сретеновић.

На питање како гледа на захтев Скупштине да Влада уједначи плате независних институција, он је рекао да подржава идеју да се направи скала зарада и да најодговорнији у држави буду и најплаћенији.

"И против сам уравниловке. Ми смо већ имали проблеме да привучемо професионалне кадрове, јер су плате код појединих субјеката биле веће него плате ревизора. Наравно, биће нам још теже ако се зараде буду смањивале", каже Сретеновић.

Он је навео да и даље постоје проблеми са јавним набавкама.

"Утврдили смо да су набавке биле проблематичне у вредности од чак 31,5 милијарди динара. Сад се види колико је било значајно што смо, током измена Закона о јавним набавкама, предложили да прекршај не застарева за годину, већ за три године...Такође, на иницијативу ДРИ злоупотребе у вези с јавним набавкама санкционисане су и Кривичним закоником.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи