Читај ми!

Одбијен захтев судије Вучинића

Судија Владимир Вучинић није више председник Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду, одлучио Апелациони суд одбивши његов приговор. Вучинић у приговору тврди да је на њега вршен притисак због одлуке да Мишковићу привремено врати пасош.

Председник Апелационог суда у Београду одбио је као неоснован приговор судије Владимира Вучинића на годишњи распоред послова у Вишем суду у Београду за 2014. годину, према којем више не обавља дужност председника Посебног одељења тог суда, јавља Танјуг.

Тим решењем од 31. децембра 2013. године потврђена је одлука вршиоца функције председника Вишег суда у Београду Александра Степановића, којом је на дужност председника Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду изабран други судија.

У Вишем суду у Београду за Танјуг је речено да је одлуком Апелационог суда потврђено да је Степановић у потпуности испоштовао процедуру предвиђену Законом о уређењу судова и Судским пословником, односно да је претходно прибавио мишљење судија који поступају у Посебном одељењу за организовани криминал, па и судије Вучинића.

Тек након тога је, а имајући у виду да је председник суда потпуно самосталан приликом доношења Годишњег распореда послова, донео Годишњи распоред послова и објавио га на седници свих судија, напомињу у Вишем суду.

Судији Вучинићу је 6. јануара 2014. године истекао четворогодишњи мандат председника Посебног одељења за организовани криминал.

Предходних седмица овај случај изазвао је много медијске пажње, јер је судија Вучинић председник судског већа које суди бизнисмену Мирославу Мишковићу, а почетком децембра му је привремено вратио пасош.

Вучинић је поднео приговор и Високом савету судства, у којем тврди да је на њега вршен притисак због одлуке да Мишковићу привремено врати пасош, односно да је због те своје одлуке имао расправу са вршиоцем функције председника Вишег суда, што сматра притиском на своју независност.

Од Вучинића и Степановића су затражене изјаве тим поводом након чега ће ВСС донети одлуку поводом приговора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи