Читај ми!

Критике онима који су подбацили у акцији "Гром"

Вељовић: Руководиоци у полицији и тужиоци који нису дали адекватан допринос акцији "Гром 1", сносиће последице.

Акција "Гром 1" показала је одлучност надлежних у борби против нарко-дилера, а они руководиоци у полицији и тужиоци који нису дали адекватан допринос акцији, сносиће последице, изјавио је директор полиције Милорад Вељовић.

Вељовић је, сумирајући резултате те акције, рекао да ће "они руководиоци у полицији, начелници полицијских управа и тужиоци на терену који нису дали адекватан допринос овој акцији, вероватно сносити консеквенце".

На конференцији за новинаре, директор полиције није прецизирао о коме се конкретно ради, али је нагласио да ће они који су постигли добре резултате добити подршку.

Он је посебно истакао, као позитиван пример, Управу криминалистичке полиције, нагласивши да акције попут "Грома" и "Грома 1" треба наставити и убудуће и да ће тако и бити.

Вељовић је подсетио да су те акције изведене у складу са Закључком Бироа за координацију служби безбедности о борби против нарко-дилера на подручју целе Србије и да су је извели полиција, тужилаштво и правосуђе.

Директор полиције је прецизирао да су у акцији "Гром 1" заплењена 48,2 килограма разних врста дрога, 1.399 комада таблета екстазија, седам лабораторија за производњу наркотика, 40 пиштоља и 39 пушака разног калибра.

Према његовим речима, уз једну бомбу, заплењено је више од пола килограма пластичног експлозива, 25 возила високе класе, 3.555 комада метака, више од 75.000 евра...

Вељовић је истакао да је заплењено и 40 уметничких слика и да полиција сада проверава одакле потичу те слике и како су дошле у Србију.

Он је навео да је та акција показала да је полиција спремна да адекватно одговори на сваки задатак који јој држава буде поставила, указавши на неопходност још боље сарадње полиције, тужилаштва и правосуђа.

Према његовим речима, борба против организованог криминала, криминала и нарко-дилера не може имати свој прави ефекат без те пуне сарадње.

Вељовић је изразио уверење да ће полиција у наредној години показати још боље резултате, "јер је спремна да одговори свим задацима" које пред њу поставе и држава и влада, и да очекује њихово још веће ангажовање на том пољу.

Директор полиције је истакао да и у полицији има оних који не заслужују да ту буду, али да су то појединци, и нагласио да последњи догађаји, попут оног у Ужицу када је за убиство осумњичен припадник Жандармерије, не одсликавају право стање у тој јединици.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи