Читај ми!

Судији Вучинићу истиче мандат, није смењен

Судија Владимир Вучинић није смењен с места руководиоца Посебног одељења за организовани криминал, већ му почетком јануара истиче мандат, саопшено је из Вишег суда у Београду.

Виши суд у Београду саопштио је да судија Владимир Вучинић није смењен с места руководиоца Посебног одељења за организовани криминал, већ да му 6. јануара 2014. на том месту истиче мандат.

У саопштењу се констатује да су нетачне информације објављене у појединим медијима према којима је судија Владимир Вучинић смењен с места председника Специјалног суда.

Судија Вучинић је, наиме, на то место именован Годишњим распоредом послова у Вишем суду 6. јануара 2010. године, из чега произилази да му у јануару 2014. истиче мандат, тачније Годишњим распоредом послова за 2014. годину њему је престала дужност председника одељења.

У саопштењу се наводи да према Закону о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, корупције и других посебно тешких кривичних дела, радом Посебног одељења Вишег суда у Београду руководи председник тог одељења, којег поставља председник Вишег суда у Београду и то из реда судија распоређених на рад у том одељењу и на време од четири године.

Вршилац функције председника Суда зато је и одредио другог судију из редова судија Посебног одељења као руководиоца уместо судије Вучинића, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи