Бабићева: Уложени труд дао резултате

Уложени труд у расветљавању 24 спорне приватизације дао је резултате и представља корак напред у институционалној борби против корупције, каже директорка Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић. Више немамо мафијашку државу, сматра члан Одбора Агенције Зоран Стојиљковић.

Директорка Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић рекла је да је уложени труд у расветљавању 24 спорне приватизације дао резултате и да представља корак напред у институционалној борби против корупције.

"Свакако је корак напред и буди наду у преокрет актуелног тренутка на боље", рекла је Танјугу Бабићева.

Навела је да је окончање истрага у случајевима спорних приватизација, за које се одмах по доласку на функцију заложио први потпредседник Владе Александар Вучић, добар пример како треба да се иде напред у институционалној борби против корупције.

"Лична енергија и уложени труд сваког појединца у институцији који је дао свој допринос, радећи свој посао да се ове истраге окончају, може и треба да буду пример како треба приступати проблему који је проблем свих нас", рекла је Бабићева.

Резултати који су представљени на данашњој конференцији показали су, каже Бабићева, да је уложени труд дао резултате, да су послови у оквиру истрага спорних приватизација окончани, али да је сада важно да се тај резултат финализује даљим радом свих институција које су у ланцу те борбе.

Бабићева је навела и да није случајно да ЕУ очекује да питање 24 спорне приватизације буде разрешено управо у оквиру поглавља које се односи на владавину права.

"Важно је да ти случајеви буду решени, јер Србија једном за свагда мора да скине са себе ознаку земље без закона", рекла је Бабићева.

Директорка Агенције је истакла и да је та институција дала свој значајни допринос у општем стремљењу да се сузбије корупција.

"Свој посао смо обављали без изузетака. Ове године смо поднели три пута више прекршајних и кривичних пријава него у претходне две године, којима су обухваћени и поједини функционери на високим функцијама, али и политичке странке које су пропустиле да поднесу своје годишње извештаје о финансијском пословању и да одговоре на питање колико су потрошиле пара у изборној кампањи", рекла је Бабићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи