Смењено пет директора јавних предузећа у Бору

У пет јавних преузећа у Бору директори разрешени дужности. Директорске фотеље у ЈКП "Топлана", "Водовод", Установи спортски центар, Дирекцији за изградњу и Центру за културу зазузеће углавном нестраначке личности, поручили одборници СНС-а на седници Скупштине општине Бор.

Одборници Скупштине општине Бор, после шесточасовне расправе, разрешили су дужности директоре у пет јавних предузећа и установа у Бору.

Већином гласова дужности су разрешени директори Јавно комуналних предузећа "Топлана" и "Водовод", Установе спортски центар, Дирекције за изградњу Бора и Центра за културу.

На седници одржаној у петак за вршиоца дужности директора ЈКП "Топлана" именован је Горан Јакимов, "Водовода" - Горан Топаловић, Центра за културу Бор - Драган Илић, Установе спортски центар - Милан Илић, а у Дирекцији за изградњу Бора именована је Верица Аничић.

"Ми смо још пре шест месеци, када је у Бору дошло до промене власти, имали коалициони договор да ова предузећа припадну Српској напредној странци", рекао је председник СО Бор Добрица Ђурић (СПС).

"Они су одлучили да сада искористе право да на директорска места поставе кадрове који су одабрали. Досадашњим директорима се не замера много, већина је радила добро. На Српској напредној странци и новим директорима је одговорност и обавеза да раде још боље од досадашњих директора", нагласио је Ђурић.

Како се чуло на седници скупштине од одборника Српске напредне странке, већина нових директора су нестраначке личности, а циљ је да се што више унапреди пословање наведених јавних предузећа, посебно борске "Топлане", која и поред субвенција које су издвојене из општине 2013. године и даље има огромне дугове.

На седници СО Бор усвојени су планови и програми пословања свих јавних и јавно комуналних предузећа за 2014. годину.

Једна од значајнијих одлука била је оснивање Дома здравља као засебне здравствене установе, што је била обавеза локалне самоуправе.

"Ми смо пре неколико дана успели да организујемо састанак у надлежном министарству како би разјаснили да ли морамо да поштујемо деобни биланс између Дома здравља и Болнице који је направљен крајем 2012. године. Њиме би део отплате кредита за опрему која прелази у Болницу требало да падне на терет локалне самоуправе", рекао је Ђурић.

"Добили смо одговор", казао је он, "да можемо да направимо нови деобни биланс који би ове кредитна задужења пребацио на Општу болницу, како локална самоуправа не би имала и ту обавезу".

"Почетком следеће године знаће се и кадровска решења за Здравствени центар и Општу болницу. Циљ нам је да преко Здравственог центра што више унапредимо здравствену заштиту грађана, пре свега у селима, где постоје амбуланте, али доктори веома ретко долазе па пацијенти морају за рецепте за лекове да путују до Бора", рекао је председник СО Бор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи