Радуловић: Неосновано притивљење синидиката

Циљ измена Закона о раду је раст запослености, рекао министар привреде Србије Саша Радуловић и оценио да су неутемељени отпори синдикалних вођа тим променама. Ова политичка препуцавања и покушаји прања руку од закона који су сами писали заиста је неодговорно, каже Радуловић.

Министар привреде Србије Саша Радуловић изјавио је да је циљ измена Закона о раду раст запослености и оценио да су неутемељени отпори синдикалних вођа тим променама.

"Постоје отпори. Ја разумем да синдикалне вође пружају отпоре. Мислим да нису утемељени. Ова политичка препуцавања и покушаји прања руку од закона који су сами писали заиста је неодговорно", рекао је Радуловић за Радио Београд.

Радуловић је истакао да измене Закона о раду морају да се донесу и да је то једини начин да се опорави српска приведа.

Циљ тих измена је да се, како је рекао, повећа запошљавање и да дође до привредног раста.

"Гаранције не постоје за такве ствари, али знамо да су у свим земљама у којима је радно законодавство доведено на један нормалан ниво, последице биле привредни раст, лакше запосљавање, мањи ризик од запошљавања и онда последично и раст животног стандарда. То је циљ и Министарства и Владе", рекао је Радуловић.

Два репрезентативна синдиката у Србији, Савез самосталних синдиката и УГС Независност, најавили су да ће 10. јануара блокирати путеве, Скупштину и Владу Србије, како би спречили усвајање измена Закона о раду.

До 10. јануара, по плану Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, трајаће јавна расправа о Нацрту измена и допуна Закона о раду. Због противљења синдиката отказане су расправе о предложеним новинама у Новом Саду, Крагујевцу и Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи