Сахрањена Ружица Сокић

Након одржане комеморације, којој су осим чланова породице, присуствовале и бројне колеге и пријатељи, глумица Ружица Сокић сахрањена у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Глумица Ружица Сокић (1934-2013) сахрањена је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Претходно је одржана комеморација у препуном Атељеу 212, у присуству чланова породице, колега, пријатеља и многобројних поштовалаца глумице.

"Ружица Сокић је иза себе оставила велики мираз, који ће је дуго надживети", рекла је глумица Мира Бањац на комеморацији.

Мира Бањац је рекла да је бриљантна каријера Ружице Сокић доживела узлет заједно са узлетом њеног матичног позоришта и додала да је доласком у Атеље 212 затекла Ружицу Сокић као апсолутну звезду и заштитни знак тог позоришта.

Ружица Сокић је имала кључ и шифру за дела писца Аце Поповића, рекла је Мира Бањац и додала да је она у неким представама поред ње била само посматрач који трага за тим кључем.

"Она је била у вечном залету, у сталном трчању", рекла је Мира Бањац.

"Ружица Сокић је била глумица, глумица и само глумица која је у својој богатој каријери имала и једну мушку улогу", рекла је Рената Улмански.

Према њеним речима, она је одиграла толико различитих улога да би сала позоришта била тесна да прими све те ликове.

"Ружица није била само звезда већ и добар пријатељ, била ми је као млађа сестра која је решила да дохвати небо у тренуцима када јој је било тешко", изјавила је режисерка Ивана Вујић.

"Она је била жива, од крви, меса и патње, и зато је била велика", рекла је Вујићева и додала да је Сокићева била "вечито млада и вечито тужна".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи