Званичници честитали Божић

Верницима који Божић славе по грегоријанском календару честитке су упутили председник Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, министри Сулејман Угљанин, Небојша Родић и Никола Селаковић и војвођански премијер Бојан Пајтић. Божић је честитао и муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић.

Државни и верски званичници честитали су Божић грађанима који тај празник славе по грегоријанском календару.

Председник Србије Томислав Николић честитао је Божић свим грађанима који овај празник славе по грегоријанском календару.

"Свим грађанима Србије који по грегоријанском календару славе рођење господа Исуса Христа, желим да у здрављу и радости прославе благдане са својим ближњим и да своје молитве посвете породици, пријатељима и добробити свих грађана наше заједничке домовине Србије. Срећан Божић!", наводи се у честитки Николића.

Председник Владе Ивица Дачић честитао је Божић грађанима и београдском надбискупу Станиславу Хочевару.

"У име Владе Републике Србије и у своје лично име желим Вам да овај велики празник проведете у кругу најдражих и да Вам Божић донесе радост, здравље и спокојство. Нека светлост овог празника донесе свима нама заједничко благостање и просперитет", наводи се у честитки премијера Дачића.

И министар без порфеља задужен за одрживи развој недовољно развијених подручја Сулејман Угљанин честитао је верницима Бадње вече и Божић и изразио жељу да празнике проведу у миру, благостању и породичној срећи.

Министар одбране Небојша Родић је припадницима тог министарства и Војске Србије који славе Божић по Грегоријанском календару честитао празник.

"У сусрет великом хришћанском празнику, желим вам пуно Божјег благослова, мира, здравља, среће и успеха у раду и да радост празничног весеља поделите у здрављу и срећи са својим најближима", навео је Родић у честитки.

И председник Одбора за људска и мањинска права Скупштине Србије Мехо Омеровић честитао је Божић и пожелео верницима да празничне дане проведу у миру, љубави, здрављу и радости.

Заменик реиса-ул-улеме Исламске заједнице Србије и муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић честитао је Божић београдском надбискупу Станиславу Хочевару, великодостојницима Римокатоличке Цркве у Србији и верницима.

Јусуфспахић је у честитки поручио: ''Мир Божји, милост Његова и благослови у наступајућем новом лету нашој Србији и народу''.

Председник Демократске странке Драган Ђилас, такође је, честитао Божић свим грађанкама и грађанима Србије и рекао да овај празник треба да "нас подсети да заједнички градимо и негујемо националну, религијску и културну разноликост".

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић честитао је Божић свим верницима и грађанима Србије који празник прослављају 25. децембра и пожелео им атмосферу мира "која ће остати део свакодневице и након празника".

Божић је верницима честитао и министар правде и државне управе Никола Селаковић, са жељом да га проведу у љубави и слози.

У име привремене управе Београда Божић је верницима честитао и председник управе Синиша Мали.

И председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница честитао је Божић верницима, са жељом да празнике проведу у миру, радости, и истинском благостању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи