Синдикат спрема блокаду Скупштине и Владе

Савез самосталних синдиката Србије спрема се да од 10. јануара блокира путеве, Скупштину и Владу Србије, како би спречио доношење Закона о раду, најавио је потпредседник тог синдиката Зоран Михајловић. Нисмо задовољини таквим Законом о раду и начином доношења и покушаћемо на сваки начин да спречимо његово доношење, истиче Михајловић.

Потпредседник Савеза самосталног синдиката Србије (СССС) Зоран Михајловић изјавио је у Јагодини да се синдикат спрема да од 10. јануара блокира путеве, Скупштину и Владу Србије, како би спречио доношење Закона о раду какав је сада предложен.

"Ми се спремамо да већ од Нове године, од 10. јануара, кренемо у блокаду путева, блокирамо Скупштину, односно Владу Србије, прогласимо генерални штрајк и да сви изађемо на улице, не један дан, већ данима и онемогућимо уопште рад у Београду", рекао је Михајловић.

"Ми смо на то принуђени", рекао је Михајловић пред почетак "радно свечене" седнице Већа СССС за град Јагодину и општине Поморавског округа.

СССС организује акције поводом овог Закона, незадовољан начином на који се доноси јавном расправом која је организивана и брзином којом се покушава да се овај закон доносе "а који је тотално на штету запослених, који ће драстично умањити права радника и зараде које ће пасти", рекао је Михајловић.

"Ми чланству објашњавамо, идући од града до града, погубно дејство овог, и не само овог већ и Закона о приватизацији, хоћемо да анимирамо чланство и подигнемо тензије како би онемогућили да овакав Закон уђе у Скупштинску процедуру и као такав буде изгласан", рекао је Михајловић.

Према његовим речима, ово није Закон који се тиче само запослених, већ и наше деце и људи који тек чекају на посао, па и пензионера.

Како каже Михајловић, тиме ће бити драстично смањене уплате у пензиони фонд, здравствени фонд.

Јадноставно ћемо осиромашити читаву земљу, каже Михајловић и додаје да је реч о томе да се исипа новац из џепова радника у џепове послодаваца.

"Нисмо задовољини таквим Законом о раду и начином доношења и покушаћемо на сваки начин да спречимо његово доношење", истиче потпредседник Савеза самосталног синдиката Србије.

Михајловић је навео да су синдикатима "наметнуте неке јавне расправе, које је требало да се одраде у року од шест дана", а да је "непримерено" да се један закон круцијалан за све запослене, за све грађане Србије доноси оваквом брзином.

Он је подсетио на неодржавање јавних расправа у Новом Саду и Крагујевцу, "због недакевтно малог простора а велике заинтерсованости чланова Синидката" и додао да је Министарство рада донело одлуку да се расправе не одрже "не знам због чега, односно откажу и да више апсолутно немамо јавну расправу".

Седницом је председавао председник Већа Мирослав Гајић, а присустовао јој је и још један потпредседник СССС-а Миодраг Ранђеловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи