Читај ми!

Ускоро могући директни летови за САД

Србија би у првој половини 2014. могла да добије категорију један Америчких ваздухопловних власти (ФАА) што ће омогућити увођење директних летова за САД, саопштили су у Директорату цивилног ваздухопловства Србије.

Директорат цивилног ваздухопловства Србије је најавио да би Србија у првој половини следеће године могла да добије категорију један ваздухопловних власти САД, што би омогућило директне летове за ту земљу.

Вршилац дужности директора ДЦВ-а Милан Живановић рекао је на конференцији за новинаре да је ФАА најавила да ће у марту доћи у контролу у Србију.

"Директорат је потпуно технички спреман за контролу и уверен сам да ће одлука ФАА бити позитивна", рекао је Живановић и истакао да ће то омогућити авиокомапнији "Ер Србија" да уведе директне летове до САД.

Према речима Живановића, током 2013. године забележен је раст броја авиокомпанија које лете из Србије, уз пораст броја путника између пет и 10 одсто, а Директорат је добио захтеве за увођење летова из Београда од нових авиокомпанија у 2014. години.

Живановић је рекљао да је "Изи џет" поднео захтев за летове до Женеве, шпански "Вуелинг ерлајнс "тражио је одобрење за увођење летова до Барселоне од јуна 2014, а португалски ТАП за летове до Лисабона од јула 2014. године.

Директор ДЦВ-а је рекао и да очекује да ће почетком 2014. године Србија у пуном обиму почети да примеује споразум о јединственом европском небу (ЕЦА).

Живановић је најавио и да ће почетком априла бити омогућени летови изнад територије Косова и Метохије на висинама преко 6.000 метара, али да и даље неће бити могуће полетање и слетање на приштински аеродром са аеродрома у Београду и Нишу.

Објаснио је да ће летове на том простору наставити да контролише "Хунгаро контрол", а да ће сарађивати са српским ваздухопловним властима.

Живановић је рекао и да су за скоро годину, од како је на челу Директората, трошкови те институције смањени, обезбеђено финансирање из редовнх прихода од накнада и враћени краткорочни кредити који су износили 120 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи