Читај ми!

Деценија рада НУРДОР-а

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака обележило деценију рада. Услови лечења много бољи него пре 10 година, када смо основали удружење, рекао председник Удружења Тодор Манчић на свечаности којој су присуствовали представници Владе, као и личности из јавног живота.

Десет година рада Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) обележило је свечаношћу којој су присуствовали министри просвете и омладине и спорта Томислав Јовановић и Вања Удовичић, као и личности из света културног и јавног живота.

"Када смо пре 10 година основали Удружење, услови на клиникама су били неприхватљиви, одељења су била у лошем стању, кревети и прозори нису били у функцији. Као родитељ сам свом детету, које је било болесно, куповао све лекове, чак и системе за инфузију", рекао је председник Удружења Тодор Манчић.

Према његовим речима, ни данас услови лечења нису одлични, али су много бољи него тада.

Из НУРДОР-а подсећају да је удружење средствима од хуманитарних акција купило кућу у којој ће боравити деца и породице из унутрашњости током лечења у Београду.

"Удружење је током хуманитарних акција прикупило 270.000 евра које је усмерило на куповину нове родитељске куће. Купопродајна цена куће износи 300.000 евра, а последњу рату у износу од 30.000 потребно је сакупити до 1. марта 2014.године", наводи се у саопштењу.

НУРДОР је зато позвао све људе које су у могућности да помогну да се прикупи новац који недостаје.

НУРДОР је организација чији су оснивачи родитељи излечене и преминуле деце, медицинско особље са хемато-онколошких одељења и пријатељи деце оболеле од рака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи