Читај ми!

Токовић прекинуо штрајк глађу

Директор Републичког центра за таленте Александар Токовић прекинуо је вишедневни штрајк глађу после састанка са министром просвете Томиславом Јовановићем и обећања да ће дуг запосленима у тој установи бити регулисан у што краћем року.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Томислав Јовановић договорио се са директором Републичког центра за таленте Александром Токовићем да се реши проблем финансирања тог Центра, саопштено је из Министарства.

Токовић је изјавио Танјугу да је задовољан састанком на којем је договорено да вишегодишњи дуг за зараде што пре буде измирен и да се регулише статус и будућност Центра, наводећи да је након састанка окончао штрајк глађу.

Он ће, како је договорено, доставити Министарству спецификацију потраживања Центра, као и неопходну документацију за регулисање формално-правног статуса Центра.

На састанку у Министарству, Јовановић је замолио Токовића да одустане од ''радикалне намере неузимања хране која угрожава његово здравствено стање и егезистенцију'', наведено је у саопштењу министарства.

Захваљујући министру на разумевању и топлом пријему, као и његовој намери да реши вишегодишње проблеме који су настали у вези са функционисањем Центра, Токовић је, како се наводи, додао ''да после разговора са министром Јовановићем Центар чека светла будућност''.

Републички центар за таленте од 2006. године води Александар Токовић.

Запосленима у Републичком центру за таленте, установи чији је оснивач влада, није исплаћено 35 заосталих зарада, због чега је директор центра на конференцији за новинаре у уторак најавио да ће почети штрајк глађу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи