Читај ми!

Стоп за "младост-лудост" у саобраћају

Широм Србије почела кампања "Стоп за младост-лудост у саобраћају", посвећена већој безбедности младих. У кампањи учествују и главни глумци домаће тинејџерске серије "Неки нови клинци".

Национална кампања посвећена већој безбености младих у саобраћају кроз едукативно и превентивно деловање почела је широм Србије. Промотери кампање су глумци домаће тинејџерске серије "Неки нови клинци".

У оквиру кампање "Стоп за младост-лудост у саобраћају", волонтери су испред локалних Канцеларија за младе делили едукативне брошуре у којима се указује на опасности од вожње под дејством алкохола, невезивања појаса, конзумирања дрога...

Кампању, која ће се спроводити појачаним интензитетом током предстојећиох празника - до 14. јануара 2014. године, организовали су Агенција за безбедност саобраћаја, Министарство омладине и спорта и Управа саобраћајне полиције.

На конференцији за новинаре у београдској Канцеларији за младе, којом је званично означен почетак кампање, указано је на значај превентивног деловања у вези понашања младих у саобраћају.

Наглашен је значај едукативног, а не репресивног деловања и истакнуто да је циљ кампање да се промени свест код младих у вези са понашањем у саобраћају.

Државни секретар Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин је нагласио да је циљ кампање "не репресија, већ подизање друштвене свести", посебно код младих о неопходности поштовања саобраћајних прописа.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Стојадин Јовановић је рекао да су од броја погинулих у саобраћајним незгодама једна петина млади, старости од 19 до 25 година.

Навео је да су неприлагођена брзина, вожња под утицајем алкохола или дрога, невезивање појаса основни узроци саобраћајних несрећа у којима гину млади.

Представник Управе саобраћајне полиције Славиш Матић је рекао да су саобраћајне незгоде углавном последица људске грешке и да сви заједно морамо да покушамо да их сведемо на минимум.

Додао је да се млади често идентификују са филмским јунацима, нагласивши да је у реалности неопходно поштовати саобраћајне прописе. "Репресија је крајње средство и треба је примењивати само кад се мора", рекао је Матић.

На конференцији за новинаре је истакнутно и да су међу кључним факторима који утичу на повећање ризика страдања младих у саобраћају године и неискуство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи