Читај ми!

Горњи Милановац, нова пријава због концерта

Против председника Општине Горњи Милановац Милисава Мирковића поднета нова кривична пријава због трошења буџетских пара на концерт Ане Бекуте за Дан општине, саопштио Општински одбор ДС-а у том граду.

Општински одбор ДС-а је саопштио да је поднео нову кривичну пријаву против председника општине Горњи Милановац Милисава Мирковића због трошења буџетских пара на концерт Ане Бекуте за Дан општине.  

Потпредседник Општинског одбора ДС-а Добросав Лазаревић рекао је новинарима да је нова кривична пријава са новим доказима, поред Основног јавног тужилаштва у Чачку, упућена и Републичком јавном тужиоцу.

Навео је да је кривична пријава поднета да би се стало на пут "бахатом понашању" локалне власти у Горњем Милановцу.

По претходној кривичној пријави крајем јула, која је одбачена, председник Општине је злоуптребио положај и мимо тендера организовао гостовање Ане Бекуте у друштву са бившим министром Милутином Мркоњићем и за то је плаћено више од милион динара.

"Локална самоуправа нема законске надлежности да се бави организовањем концерата, а није расписан тендер да би се омогућило да и други конкуришу и исплата је обављена пре него што су Бекута и Мркоњић стигли у Горњи Милановац", рекао је Лазаревић.

Истакао је да су познати певачи пореклом из Горњег Милановца, били спремни да наступе бесплатно за Дан општине.

На седници Скупштине Општине пре три дана председник Општине је прочитао одлуку Основног јавног тужилаштва у Чачку да се одбацује пријава ДС-а уз образложење да нема елемената злоупотребе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи