Читај ми!

Сарадња Србије и Индије против криминала

Секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић и амбасадорка Индије Наринден Чаухан сагласили се да је потребно успоставити чвршће односе две земље у области унутрашњих послова. Божовић истакао заинтересованост МУП-а за сарадњу у области информационих технологија и борбе против високотехнолошког криминала.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Владимир Божовић, задужен за координацију послова унутрашње контроле и међународне сарадње, и амбасадорка Индије Наринден Чаухан сагласили су се да је потребно да се успоставе чвршћи односи две земље у области унутрашњих послова, преноси Танјуг.

Божовић је прихватио позив амбасадорке Чаухан да посети МУП Индије и започне рад на изради Споразума о полицијској сарадњи две државе.

Чаухан је рекла да је потребно да се интензивира међународна сарадња посебно када је реч о борби против организованог криминала, међународном тероризму, сајбер криминалу, илегалним миграцијама и азилу, као и кријумчарењу наркотика, саопштено је из МУП-а Србије.

Божовић је истакао заинтересованост МУП-а за сарадњу са Индијом у области информационих технологија и борбе против високотехнолошког криминала, кроз програме техничке и економске сарадње које организује влада Индије, а у којима би могли да учествују припадници МУП-а који се баве ИТ технологијама.

Божовић и Чаухан су констатовали да би нова, унапређена сарадња подигла ниво интензитета полицијске сарадње која тренутно постоји у оквиру Интерпола, и помогла зближавању две земље како на безбедносном и политичком, тако и на економском плану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи