Читај ми!

Вучић личност године у региону

Бањалучке "Независне новине" доделиле су вицепремијеру Србије Александру Вучићу награду "Личност године" у региону.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић примио је у Бањалуци награду "Личност године" у региону, коју традиционално, већ 11 година, додељује бањалучки дневник Независне новине.

Вучић је ту награду, како је рекао, посветио грађанима Србије, уз захвалност што имају велико поверење у Српску напредну странку, зато што осећају и надају се да се у Србији може живети другачије и боље.

Вицепремијер је грађане у Републици Српској позвао да поштују своје комшије Бошњаке и све друге народе.

Захваливши домаћинима на награди, први потпредседник је рекао да је ономе ко је из Србије увек лако када дође у Бањалуку. Навео је пример своје фамилије која је, како је рекао, пореклом с тих простора и која је "остала подељена, па је пола у Републици Српској, а пола у Србији". Како је додао, "једну душу и једно срце" нико не може да подели.

"Док су вам глава и тело у Београду - срце је у Бањалуци, а док су вам глава и тело у Бањалуци - срце је у Београду, и то, без обзира на границе и на сва правила, и на то што поштујемо међународно право, никада нико није нити ће моћи да промени", навео је Вучић.

Истакао је и да је грађанима Београда увек лепо да чују - Бањалука, и да зато зна и да је грађанима Републике Српске увек лепо да чују - Београд. Он се, рекао је, у Бањалуци увек осећа "посебно и нарочито".

"Када тај понос истичем, могу да кажем да сам сигуран да ћемо са свима другима - Бошњацима и Хрватима - у будућности живети у миру и не само у миру већ и боље него до данас", рекао је вицепремијер.

Говорећи о реформама које је српска влада спровела за годину дана, Вучић је рекао да је реч о значајним реформама којима се покушало покретање и мењање ствари.

"Захвалан сам и председнику Томиславу Николићу и премијеру Ивици Дачићу, јер без њих двојице тешко да бисмо могли све ово да направимо и да урадимо. Истовремено сам захвалан и људима у Србији, обичном народу који тешко живи, који неретко крпи крај с крајем, али који је препознао неку врсту наде - наше боље и озбиљније понашање, људима који и када тешко живе желе да правда дође до њихових врата, желе да виде да се криминал и лоповлук не исплате", навео је Вучић.

Грађани, додао је, желе да виде енергију, рад и марљивост коју је "мало која српска влада до сада имала".

Изразивши уверење да ће Влада наставити да ради истим темпом, Вучић је рекао да су пред Владом велики пројекти и идеје и да се нада да ће, осим компаније "Ер Србија", бити још великих резултата и у другим сферама живота.

"Србија ће и даље у региону бити неко ко ће, на одређени начин, бити извозник стабилности, неко ко никога неће угрожавати, неко ко ће увек волети Републику Српску али и поштовати интегритет БиХ - ко ће моћи да подели добро и зло са свима, да размишља о добробити обичних људи, јер оно што сви на Западном Балкану делимо јесте сиромаштво, патња и заједничке муке", истакао је Вучић.

Уверен је да је само приближавањем и бољим односима у наредном периоду могуће постићи још боље резултате.

Вучић је обећао Србима у Србији и у Републици Српској да ће руководства земље и етинетета увек наћи довољно начина да сарађују поштујући Дејтонски споразум и Босну и Херцеговину, и да ће наћи начин да економски помогну народу.

Али, како је рекао, и да ће такве везе развијати са свим другим народима како би сачували своје културно, национално и свако друго јединство.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи