Читај ми!

Протест против ГМО у Београду

Испред Скупштине Града Београда Грађанска иницијатива "Србија без ГМО" и неколико еколошких удружења организовали су протестни скуп како би изразили неслагање са најављеним слободнијим прометом ГМО у Србији.

Грађанска иницијатива "Србија без ГМО" и неколико еколошких удружења организовали су данас протестни скуп испред Скупштине Града Београда како би изразили неслагање са најављеним слободнијим прометом ГМО у Србији.

Учесници скупа "Заједно за Србију, без ГМО" носе транспаренте на којима пише "Стоп ГМО", "ГМО не", "Ја нисам научни експеримент", "Ни никл, ни ГМО"...

Представник Грађанске иницијативе "Србија без ГМО" Бранко Чичић рекао је да је циљ скупа да се подигне глас разума против, како тврди, технологије која представља до сада највећу опасност у историји цивилизације.

Он је рекао и да су грађанска иницијатива чији је представник и удружења која су против ГМО предали апел председнику Србије Томиславу Николићу да као "последња линија одбране не потпише најављени закон којим се либерализује промет ГМО у Србији".

Чичић је најавио да ће исти апел данас предати и премијеру и вицепремијеру Ивици Дачићу и Александру Вучићу, као и министрима и посланицима у Скупштини Србије.

"Генетски модификована храна и инжењеринг присутни су више од 20 година и ниједна од тврдњи биотехнолошких компанија није се показала као истинита и није се показало да ће ГМО донети веће приносе, већ, напротив, многи усеви мање рађају", рекао је Чичић.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи