Сакупљање потписа за смену Радуловића

Синдикати у Крушевцу организовали прикупљање потписа за смену министра привреде Саше Радуловића, јер су незадовољни ситуацијом у којој се налазе предузећа у реструктурирању. Највећа замерка на рад министра је што ће велики број радника из предузећа у реструктурирању остати без посла, поручују из синдиката.

Репрезентативни синдикати Индустрије машина и компонената "14. октобар" организовали су на главном тргу у Крушевцу прикупљање потписа за смену министра привреде Саше Радуловића.

Акцију су иницирали Савез самосталних синдиката Србије и Уједињених гранских синдиката незадовољни предложеним променама Закона о раду, рекао је потпредседник фабричког Самосталног синдиката Ђорђе Симоновић. 

"Смену министра тражимо због ситуације у којој се налазе посебнo предузећа у реструктурирању. Све субвенције, као кредитне подршке тим предузећима су у заостатку због израде и предаје неких личних карти предузећа, које се стално враћају на некакву дораду", наведено је у заједничком саопштењу репрезентативних синдиката "14. октобра".

"Читаву ситуацију добро илуструје пример недавне исплате минималне зараде за запослене у тој фабрици, када је најпре тражено решење о хипотеци, а већ следећег дана није требало, уз закључак да се "ситуација мења од случаја до случаја или од службеника до службеника", стоји у саопштењу.

Председник крушевачког Самосталног синдиката Миленко Михајловић рекао је агенцији Бета да су индустријски синдикати незадовољни како због гашења предузећа у реструктурирању тако и због упорности министра да синдикатима наметне Закон о раду који би био катастрофа за запослене.

"Највећа замерка на рад министра Радуловића је што ће велики број радника из предузећа у реструктурирању остати без посла, односно процена је да ће то бити половина од укупно 54.000, и зато што нема јасне визије оживљавања тих предузећа", рекао је Михајловић.

Подсетио је да се највеће примедбе синдиката на предлог измена Закона о раду односе на продужавање рада на одређено време на три године, потом на флексибилно радно време, рад у пару и исплату отпремнина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи