Читај ми!

Огњановићи: Новац иде у хуманитарне сврхе

Сав новац који је био прикупљен за Тијанино лечење биће искоришћен у хуманитарне сврхе, саопштио је њен отац Небојша Огњановић, после оставинске расправе у Првом основном суду. Накнадно ће бити саопштено о којој је суми реч.

Породица осмогодишње Тијане Огњановић која је преминула не дочекавши трансплатацију срца, саопштила је да ће сав новац који је био прикупљен за њено лечење бити искоришћен у хуманитарне сврхе.

Отац преминуле Тијане, Небојша Огњановић, рекао је новинарима да је пред Првим основним судом формално-правно завршена процедура која ће омогућити да се Огњановићи новца одрекну у хуманитарне сврхе.

"Никада нисмо намеравали да новац задржимо за себе. Никуда нисмо побегли, видите да смо и даље овде", рекао је Огњановић и напоменуо да ће са Министарством здравља бити обављена серија разговора након које би требало да се утврди на који начин ће новац са рачуна бити потрошен.

На данашњој оставинској расправи, Огњановићи су се формално-правно прихватили наследства којег ће се након добијања званичног решења одрећи.

"То је било неминовно, јер смо у овој ситуацији законски једино ми у могућности да обавимо пренамену тог новца и одрекнемо се у хуманитарне сврхе", рекао је Огњановић.

Најавио је да ће то колика је укупна сума бити накнадно саопштено, а раније се говорило да је реч о своти од око 2,5 милиона евра.

Портпаролка Првог основног суда Ида Никитовић изјавила је за Танјуг да је за наследника оглашена Јелена, Тијанина мајка, и да је у изради решење које ће јој бити достављено.

Такође, Никитовићева је рекла да је утврђено да заоставштину чине новчана средстава која се воде на Тијанино име и на рачуну који је отворен на име њене мајке.

Према извештају банке, који је суд тражио, та средстава пребачена су на Тијанин рачуна. Тијанини родитељи су недавно, на почетку оставинске расправе, предложили да у расправу поред рачуна на Тијанино име уђе и рачун који је отворен на име њене мајке Јелене.

Они су објаснили да је рачун на мајку отворен како би на њега пребацили новац са Тијаниних рачуна да би могли да плате трошкове лечења у Хјустону, јер плаћање није могло да се обави са девојчициних рачуна.

Тијана Огњановић (8) преминула је 15. јула у болници у Хјустону не дочекавши трансплатацију срца за коју су средства прикупљана у хуманитарној акцији у Србији.

Поједини медији раније су објавили да је новац са рачуна који се водио на име преминуле девојчице у Комерцијалној банци подигнут, што је Министарство унутрашњих послова демантовало.

Родитељи нису желели да коментаришу таква писања и навели су да ће све бити готово на суду.

Независно удружење новинара Србије саопштило је да поједини медији, пре свега Курир, након свих неистина које су објављиване, најмање што могу јесте да упуте јавно извињење породици Огњановић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи