Читај ми!

Телефонски рачуни блокирају предузеће

Са свега четворо запослених, Центар за културу и образовање у Доњем Милановцу пре неколико година поделио чак 108 бројева за мобилне телефоне. Због дуга од 800.000 динара "Теленор" им је пре месец дана блокирао рачун. Директор који је склопио уговор је смењен, али су иза њега остали дугови.

Пре неколико година Центар за културу и образовање у Доњем Милановцу, са свега четворо запослених, поделио је чак 108 бројева за мобилне телефоне. Потражујући готово 800.000 динара, "Теленор" им је, због неплаћених рачуна, пре месец дана блокирао рачун. У истом месецу смењен је и директор, који је склопио спорни уговор.

Доскорашњи директор Центра за културу и образовање у Доњем Милановцу Мирко Илић потписао је од 2009. године два уговора са "Теленором" и обавезао се да његово предузеће плаћа рачуне за 108 мобилних телефона.

Са половином корисника установа има уговоре и они су редовно плаћали рачуне. Проблем је настао са оним корисницима са којима нема уговора, а телефоне су користили и чланови породица запослених у Центру, појединци у Јавном предузећу за путеве Месне заједнице...

Бивши директор каже да отприлике за половину корисника Центар нема никакву гаранцију, јер уговор није потписан.

"Негде око половина су физичка лица из тог нашег окружења са којим сарађујемо, али са њима нисмо радили уговоре јер су појединци", рекао је Илић.

Он је због спорног уговора смењен пре месец дана, али су иза њега остали дугови.

"Мора најпре да се утврди ко су били корисници, колико они дугују и интерним утужењима или поравнањем мора да се реши тај проблем", каже Драшко Ћетковић, заменик председника Општине Мајданпек и донедавни председник МЗ Доњи Милановац.

Нови директор Центра ће уместо програмима из културе морати да се бави спорном интерном документацијом, која је направљена док је Центар за културу примао и прослеђивао даље "Теленору" новац за рачуне умрежених мобилних корисника.

"Чланови Управног одбора су донели одлуку, да се формира комисија која ће испитати рад и исправност свих тих рачуна и комплетног књиговодственог рада центра", каже нова директорка Валентина Јовић.

На списку телефонских корисника нашао се и фудбалски клуб "Пореч" из овог места. Кажу да је један од функционера тог клуба направио телефонски рачун од чак 160.000 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи