Двојезично одељење у Ваљевској гимназији

У Ваљевској гимназији министар просвете Томислав Јовановић и амбасадор Француске у Србији Франсоа Гзавије Денио отворили двојезично одељење. Пројекат подржали Француски и Немачки институт, као и Министарство просвете Србије.

Министар просвете Томислав Јовановић и амбасадор Француске у Србији Франсоа Гзавије Денио отворили су двојезично одељење у Ваљевској гимназији.

Настава у том одељењу, у којем ђаци наставу поред српског прате и на француском или немачком језику, започета је у септембру.

"Честитам вам на свим оценама, пошто није лако учити стручне предмете на страном језику", рекао је Денио и изразио задовољство знањем француског језика које су показали ваљевски гимназијалци.

Јовановић је професорима који на француском предају природне и друштвене науке у овом одељењу обећао стимулацију сличну оној коју имају предавачи у филолошким и математичким гимназијама у Србији.

Пројекат билингвалног одељења у Ваљевској гимназији финансијски су подржали Француски и Немачки институт, као и Министарство просвете Србије. 

Министар просвете је рекао да његова посета Истраживачкој станици "Петница" значи подршку државе програмима који се реализују у њој.

Рекао је и да је Петница бренд Србије и да никоме, а поготово њему, не пада на памет да њен рад доводи у питање.

"Све што буде договорено са руководством Истраживачке станице, док сам ја министар, биће реализовано", рекао је Јовановић, али није прецизирао колико ће новца бити одобрено за рад "Петнице" у 2014. години.

Министар Јовановић је током посете Ваљеву обишао Медицинску и Пољопрвредну школу, а обећао је и помоћ за довршетак радова на новој згради Основне школе "Милован Глишић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи