Читај ми!

Наука није баук

Београдска Основна школа "Иво Андрић" трећу годину заредом организује Дан науке. Доказују да природне науке не само што нису баук, већ могу да буду итекако занимљиве.

Највећа манифестација у региону за промоцију науке, Фестивал науке, биће одржан од 5. до 8. децембра у Београду. Док ишчекује тај фестивал, београдска Основна школа "Иво Андрић" трећу годину заредом организује Дан науке. Доказују да природне науке не само што нису баук, већ могу да буду итекако занимљиве.

Подједнако узбуђени ђаци, ђаци-водичи и демонстратори, и наставници и родитељи.

Лазару, ученику првог разреда, тако се, на пример највише свидело када је видео слепе мишеве и када је показана кожа од змије.

Да би се учествовало у научним радионицама није битно какав је ко ђак.

Јана, ученица шестог разреда, која је водитељка програма Хемијске радионице воли динамичне огледе.

"Много волим те огледе, када се нешто запали, експлодира, волим да буде динамично и волим да водим програм", рекла је Јана.

Ана је математику изабрала зато што се највише бави тим предметом.
"Идем на такмичења и јако ми је интересантно поготово што ове године радим на паметној табли која је једина у нашој школи", каже Ана.

Директор школе Милан Пашић каже да је битно само занимање за науку, истраживачки дух и жеља да се покаже и докаже нешто ново,уз помоћ другова и наставника. "Овога дана, наша цела школа је постала научна радионица", рекао је Пашић.

У помоћ су притекли и студенти биологије.

"Ако на прави начин приђемо деци и приближимо им биологију која није само биологија из књиге него је биологија са препаратима или уживо, мислим да можемо јако добру комбинацију да добијемо", рекла је апсолвент Љиљана Гавриловић.

Дан науке, односно "Знање на видику" тако у Раковици расте из године у годину, па је кроз активности у 13 предмета ове године учествовало највише ученика, 150. Забележена је и рекордна посећеност - хиљаду и по људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи