Михајловић: Намерно разбијен резервоар у "Вискози"

Неко је намерно у фабрици "Вискоза" у Лозници разбио резервоар у коме се налазио опасни отпад, каже министарка енергетике Зорана Михајловић. Надлежни раде свој посао, јер се испоставило да је неко крао и намерно разбио резервоар, рекла је Михајловићева.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић изјавила је да је неко намерно у Лозници разбио резервоар у коме се налазио опасни отпад у фабрици "Вискоза" и да надлежни, поводом тога, раде свој посао.

Михајловићева је Танјугу у Костолцу рекла да ће Министарство, када је реч о Лозници и о опасном отпаду, учинити све да се ти проблеми решавају, јер су то и до сада чинили.

"Надлежни органи раде свој посао, јер се испоставило да је неко крао, да је намерно разбио резервоар у коме се налазио опасни отпад и мислим да се о грађанима Лознице мора више водити рачуна", рекла је Михајловићева.

Она је нагласила да је током дана чула да председник Градског одбора СНС Јездимир Вучетић, који је и заменик градоначелника Лознице, нема основне информације о дешавањима у том граду, а да му их ускраћује градоначелник Видоје Петровић (УРС).

"То није права сарадња", рекла је она и подсетила да је "Вискоза" у стечају већ годинама, да се "из ње краде све што у њој постоји, а градоначелник који је годинама на тој функцији не реагује".

Према њеним речима, градоначелник се преко медија обраћа премијеру, влади и министарствима, не износећи конкретне податке када је реч о тој фабрици.

Министарка је нагласила да се спроводе редовне и ванредне инспекције на терену и да оне указују да се о заштити животне средине у Лозници мало води рачуна.

"Немојте мислити да град нема надлежности када се ради о заштити животне средине", рекла је Михајловићева и нагласила да подржава оно што је рекао председник градског одбора напредњака.

Раније данас, Вучетић је рекао да је незадовољан како град Лозница брине о екологији, нагласивши да током низа година проблеми у вези са "Вискозом" не само да нису решавани, него су и ескалирали.

Вучетић је на хитној конференцији за новинаре рекао да је незадовољан што није био упознат са садржином дописа који је градоначелник Лознице Видоје Петровић упутио надлежним институцијама и органима, поводом последњег акцидента у тој фабрици.

Он је објаснио да је допис који је градоначелник послао 24. новембра, њему прослеђен тек данас из Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи