Читај ми!

Контролори опет траже заштиту омбудсмана

Други пут овог месеца, компанија "Апекс" затражила је од омбудсмана Саше Јанковића заштиту за своје контролоре због учесталих физичких напада.

Компанија "Апекс", која руководи системом наплате градског јавног превоза у Београду "Бус плус", затражила је од омбудсмана Саше Јанковића заштиту за своје контролоре због учесталих физичких напада.

"Принуђени смо да вам се обратимо, по други пут овог месеца, с молбом да нам помогнете у заштити наших запослених и њихових Уставом загарантованих права", наводи се у отвореном писму Апекса.

Додаје се да је 27. новембра поново физички нападнут један контролор кога је путник ударио у главу.

"Помоћ му је указала служба Хитне помоћи, а случај је евидентирала полиција. Истог дана, као и сваког другог дана, десетине наших колега прошле су кроз вербалне нападе и вређање", навео је "Апекс".

У саопштењу се додаје да "ескалација физичког и вербалног насиља над радницима, као и ескалација насиља уопште" забрињава и послодавце, и грађане Београда.

"Руководство компаније нема правну моћ да помогне у заштити својих колега, а стање угрожености њихових основних права доводи до размера епидемије, која се може лечити само системским променама", наводи се у саопштењу.

Компанија "Апекс" је навела да стрепи "над непосредном будућношћу" уколико за проблем насиља не буде пронађено адекватно решење.

"С обзиром на то да је улога Ваше институције да утиче на поштовање људских слобода и права, очекујемо вашу иницијативу на помоћи нашим запосленима. Руководство компаније 'Апекс' је спремно да пружи сваку врсту подршке у овом важном послу", пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи