Јапанци и Ђоковић у хуманитарној акцији

Јапанска компанија "Уникло" у сарадњи са невладином организацијом из те земље и Новаком Ђоковићем, отворила дводневну хуманитарну акцију за децу "Одећа за осмех" у Дечјем културном центру у Београду. Деца ће "куповати" одећу специјалним ваучерима које су сама правила, а после тога ће имати прилику да упознају традиционалне јапанске вештине.

Дводневна хуманитарна акција за децу "Одећа за осмех" јапанске компаније "Уникло" у сарадњи са невладином органазцијом те земље АЦЦ и светском тениском звездом Новаком Ђоковићем, отворена је у Дечјем културном центру у Београду.

Акцију је отворио амбасадор Јапана у Србији Масафуми Куроки пожелевши малишанима, којих је било више стотина, да вредно уче и да остваре своје снове као што је то успело Ђоковићу.

"Пројекат је пре свега намењен деци избеглој од конфликата у региону, као и ромској деци. Замишљено је да се деци пружи могућност 'куповине' одеће по избору, односно да свако дете купи оно што му се допадне", рекао је јапански амбасадор агенцији Танјуг.

Према замисли организатора у импровизованом бутику компаније "Уникло" деца ће данас и сутра "куповати" одећу специјалним ваучерима које су сама правила, а после тога ће имати прилику да упознају традиционалне јапанске вештине попут калиграфије и оригамија.

Оба дана деци ће се путем видео поруке обратити Новак Ђоковић, а она ће извести музичку представу у својој новој одећи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи